În loc de concluzii, program de vizitare. Unde și când se pot vedea imaginile din Artă Gratis?
Tipul acesta de imagine apare în special în zonele care îndeplinesc simultan și într-o anumită măsură următoarele condiții: spațiul public a ieșit din responsabilitatea civică comună și a intrat în sfera unei autorități abstracte, iar timpul și spațiul sunt comprimate de viteza trecătorilor și de lipsa lor de disponibilitate de a analiza împrejurimile. Centrul Istoric al Capitalei este una dintre acestea, o zonă unde locuitorii nu formează o comunitate, vecinii sunt deseori din pături sociale diferite, cu educație, cultură și posibilități financiare diverse și, de multe ori, discrepante.
În zonele intra-urbane, suprafețele pe care apar aceste expresivități spontane sunt limitate de suporturile mici sau medii (panouri publicitare, plăcuțe metalice, căsuțe poștale etc.), pe când, la marginea orașului, în lipsa intervenției umane, Arta Gratis cuprinde structuri întregi, arhitecturi, ruine. Atâta timp cât există disponibilitate din partea privitorului și experiența anterioară a imaginii culturale din formarea sa, Arta Gratis poate fi văzută la orice oră, în aproape orice spațiu. Schimbarea de percepție pe care o încurajează proiectul este una pe cât de subtilă, pe atât de complexă și fundamental definitivă.
Arta Gratis este un proiect de fotografie si de cercetare a mecanismelor perceptiei culturale al Dalinei Bădescu desfășurat între anii 2014-2018. În 2018 s-a publicat cartea Arta Gratis la editura TracusArte cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România.