• Acasa
  • Despre Marginalia
  • Contributori
  • Redactia
  • Biografii fondatori
[ Marginalia ] etc.
[ Marginalia ] etc.
  • Acasa
  • Despre Marginalia
  • Contributori
  • Redactia
  • Biografii fondatori
comments Share
You are reading
Daniel Uncu. Halucinant: organizatia marxista Black Lives Matter, propusa la “Premiul Nobel pentru Pace”
Daniel Uncu. Halucinant: organizatia marxista Black Lives Matter, propusa la “Premiul Nobel pentru Pace”
Home
Debate

Daniel Uncu. Halucinant: organizatia marxista Black Lives Matter, propusa la “Premiul Nobel pentru Pace”

February 8th, 2021 Avatar [ Daniel Uncu ] Debate comments

Partajează pe retelele sociale

Facebook Twitter Google+ LinkedIn WhatsApp

“Vremurile noastre sunt cele ale mediocritatii, ale lipsei de sentimente, ale pasiunii pentru incultura, ale lenei, ale incapacitatii de a te apuca de treaba si ale dorintei de a primi totul de-a gata”, constata Dostoievski in “Adolescentul”.

In acelasi timp, vremurile noastre propun spre recompensa si recunoastere tentativele insurectionare ale tinerilor frumosi, asistentialisti, mediocri si, de aceea, nelinistiti ai Noii Stangi, asasinatele, devastarile publice, motivate rasial si ideologic – decontate in cuantum de miliarde de euro – , invrajbirea rasiala a societatii de catre aceeasi noua stanga. 

Mișcarea Black Lives Matter (BLM) a fost nominalizata, asadar, recent la premiul Nobel pentru Pace pe anul 2021 pentru modul în care a militat in favoarea schimbarilor de sistem, care s-au raspandit in intreaga lume, a sustinut un deputat norvegian, Petter Eide.

In documentele de nominalizare, deputatul a argumentat, conform presei internationale, ca mișcarea BLM a fortat tarile din afara SUA sa se lupte cu rasismul in propriile societati.

Ca sa vezi…! 

Cum a luptat BLM impotriva rasismului american si cum a contribuit la pacea mondiala, ne arata urmaotarele cifre si date statistice, publicate de „Daily Mail”, care concluzioneaza: “Widespread vandalism and looting during BLM protests will cost the insurance $2 BILLION after violence erupted in 140 cities in the wake of George Floyd’s death”. In traducere, vandalismul si jafurile din 140 de orase americane au produs pagube decontate de asigurari de 2 miliarde de dolari. Nu stim care sunt pagubele celor neasigurati, evident. Cifre similare rezulta si din analiza comparativa realizata de Insurance Information Institute (vezi, tabel): 

„Pe 26 mai 2020, (…) au izbucnit proteste si revolte in oras si s-au raspandit in urmatoarele saptamani in alte 140 de state americane si orase, inclusiv Washington, D.C.; New York, New York; Chicago, Illinois; Philadelphia, Pennsylvania; si Los Angeles, California. Garda Nationala a fost chemata in cel putin 21 de state si Washington, D.C. 

 

Serviciile de revendicare a proprietatii – Property Claim Services (PCS), o unitate a Verisk Analytics, au desemnat revoltele din Minneapolis ca fiind o catastrofa, prima data cand PCS a compilat pierderile asigurate pentru un eveniment de dezordine civila de la revoltele din Baltimore, Maryland, din aprilie 2015. Pentru prima data, PCS a desemnat tulburarile civile din Minnesota si alte evenimente care au urmat in Statele Unite in perioada 26 mai – 8 iunie drept „eveniment-catastrofa multi-stat”. O estimare preliminara a pierderilor asigurate de PCS, care este inca supusa unei evaluari suplimentare, ar fi mai mare de 1 miliard de dolari, marcand-o ca fiind cea mai costisitoare tulburare civila din istoria S.U.A.”. 

Asta, apropos de cat au costat luptele de strada pasnice ale protestatarilor protestarii, care acum sunt nominalizati prin BLM la Premiul Nobel pentru Pace!…

Conform “The Guradian”, in timpul acelorasi lupte de strada declansate de BLM si altoite de spiritul si prezenta miscarii ANTIFA pe intreg teritoriul SUA (!) cu ocazia insurectiei proFloyd, “at least 25 Americans were killed during protests and political unrest in 2020” – in traducere, cel putin 25 de americani au fost ucisi in timpul protestelor politice care au avut loc in 2020. Numarul celor raniti nu se stie exact, dar se estimeaza ca a fost de ordinul miilor. Asa cum arata si un alt analist, Bruce Newsome de la „The Critic”, in lunile in care s-au produs violente de strada, „peste 30 de persoane au fost ucise si 14.000 de persoane au fost arestate doar în protestele americane. Cu toate acestea, majoritatea mass-media si unii politicieni au urmat linia conform careia protestatarii Black Lives Matter (BLM) sunt coplesitor de pasnici”.

Pe fundalul acestor grozavii, cu alura de lovitura de stat insurectionala, care au produs pagube de miliarde de dolari si au ucis zeci de americani, politicienii democrati si mainstream media au inflamat si chiar justificat public aceasta teroare de tip iacobin, declansata pe strazile Americii, in urma uciderii tragice, accidentale, de catre un politist, a unui notoriu infractor de culoare, George Floyd. 

Si, daca este sa discutam doar in zona rece si perfect cinica a cifrelor, atunci prin contrast, incidentul la fel de tragic si de condamnabil de la Capitoliu, s-a soldat doar cu 5 morti si 14 raniti si cu pagube de cateva milioane de dolari. Tot prin contrast, daca in cazul incitarilor directe si indirecte la insurectie venite din partea stangii americane, mass media a incercat sa pastreze o tacere vinovata, complice si manipulatoare, in cazul Capitoliului aceeasi mass media a inserat in naratiunea publica, in ciuda cel putin a dovezilor filmate care dovedesc irefutabil contrariul, ca fostul presedinte american Donald Trump ar fi incitat la insurectie, la luarea cu asalt a Capitoliului. 

Ca atare, stanga americana, in colaborare cu marile corporatii media si social media, incearca sa distruga orice rezistenta conservatoare, orice forma de libertate de expresie – in virtutea llibertatii de expresie (!) si forteaza neconstitutional suspendarea din functie a unui presedinte american care… nu mai este in functie! 

Kafkiana punere in scena a Stangii americane a fost demascata juridic de fostul judecator american J. Michael Luttig, care a explicat :  

„Urmarirea procedurilor de punere sub acuzare a presedintelui, declansate in Camera Repezentantilor, inainte de plecarea lui Trump din functie si de investirea noului presedinte, urmate de un proces de punere sub acuzare in Senat, ridica problema daca un fost presedinte poate fi pus sub acuzare dupa (- s.n.) ce a parasit functia.

Constitutia insasi raspunde clar la aceasta intrebare: Nu, el nu poate fi suspendat! Odata ce mandatul lui Trump s-a ancheiat in data de 20 ianuarie, Congresul isi pierde autoritatea constitutionala de a continua procedurile de punere sub acuzare impotriva sa – chiar daca una dintre camere a aprobat deja articolele de punere sub acuzare.

Prin urmare (…), Senatul nu mai poate sa-l condamne pe fostul presedinte si sa-l descalifice din viitoarele functii publice. Motivul pentru aceasta se gaseste în Constitutia insasi. Trump nu va mai fi titular in Biroul Presedintelui in momentul procesului din Senat si nu va mai putea fi supus „condamnarii la destituire” de catre Senat. (…) Singura putere a Senatului in temeiul Constitutiei este de a condamna – sau nu – un presedinte in functie (s.n.)”. Punct.

In acest context halucinant, apare asadar si propunerea deputatului norvegian la Premiul Nobel pentru Pace, depusa in favoarea marxistilor declarati de la Black Lives Matter, care au participat la recenta devastare a Americii, lasand in urma zeci de morti, sute de raniti si pagube de miliarde de dolari.

Partajează pe retelele sociale

Facebook Twitter Google+ LinkedIn WhatsApp
Next article De ce trebuie să protejăm ignoranța de avântul inteligenței artificiale
Previous article Elias Canetti: „Gândurile mele se îndreaptă iarăși și iarăși spre credință. Simt cum ea este totul și cât de puțin știu despre asta”
Avatar

[ Daniel Uncu ]

Related Posts

Letiția C. Tomașescu. Evoluția poziției Regatului Unit în arhitectura de securitate a Europei, după Brexit.
February 28th, 2021

Letiția C. Tomașescu. Evoluția poziției Regatului Unit în arhitectura de securitate a Europei, după Brexit.

Ioan Stanomir - R.S.R. Lecția de învățământ politic (fragment). LUPTA DE CLASĂ
February 25th, 2021

Ioan Stanomir - R.S.R. Lecția de învățământ politic (fragment). LUPTA DE CLASĂ

Mircea Mihăieș. Eternul Arhipelag (3)
February 23rd, 2021

Mircea Mihăieș. Eternul Arhipelag (3)

Facebook Comments

Fluxul Marginalia
De la monadologia lui Leibniz la identitatea personală Filozofie

De la monadologia lui Leibniz la identitatea personală

Mar 2nd, 2021
Câteva fragmente din „Chestionar despre creația artistică, lansat de Liviu Rusu”: răspunde Lucian Blaga Cultură

Câteva fragmente din „Chestionar despre creația artistică, lansat de Liviu Rusu”: răspunde Lucian Blaga

Mar 1st, 2021
T. Baconschi. Grupuri interesate să ne salveze Opinii

T. Baconschi. Grupuri interesate să ne salveze

Mar 1st, 2021
Mircea Vasilescu. Arta și sutienul la români Opinii

Mircea Vasilescu. Arta și sutienul la români

Mar 1st, 2021
Sebastian Lăzăroiu. Ca un vaccin - Diana Șoșoacă Opinii

Sebastian Lăzăroiu. Ca un vaccin - Diana Șoșoacă

Mar 1st, 2021
Murray Rothbard. Știința, tehnologia și guvernul- Principii Generale Societate

Murray Rothbard. Știința, tehnologia și guvernul- Principii Generale

Mar 1st, 2021
Lebăda – întruchiparea grației sau alter-ego animalic al lui Popeye marinarul? Câteva cuvinte despre cum ne structurează limbajul gândirea Cultură

Lebăda – întruchiparea grației sau alter-ego animalic al lui Popeye marinarul? Câteva cuvinte despre cum ne structurează limbajul gândirea

Feb 28th, 2021
Tenebrosul drum al unei minți tinere Educație

Tenebrosul drum al unei minți tinere

Feb 28th, 2021
(video) Cafeneaua filosofică: O nouă traducere din Platon - dialogurile de tinerețe. Andrei Cornea în dialog cu Dana Jalobeanu și Grigore Vida Cultura

(video) Cafeneaua filosofică: O nouă traducere din Platon - dialogurile de tinerețe. Andrei Cornea în dialog cu Dana Jalobeanu și Grigore Vida

Feb 28th, 2021
Alexandru Lăzescu. Lumea, America şi BigTech Opinii

Alexandru Lăzescu. Lumea, America şi BigTech

Feb 28th, 2021
Luciditate marginală: Nicolás Gómez Dávila Filozofie

Luciditate marginală: Nicolás Gómez Dávila

Feb 28th, 2021
Letiția C. Tomașescu. Evoluția poziției Regatului Unit în arhitectura de securitate a Europei, după Brexit. Debate

Letiția C. Tomașescu. Evoluția poziției Regatului Unit în arhitectura de securitate a Europei, după Brexit.

Feb 28th, 2021
Cosmin Lotreanu. Jacques Chirac/Édouard Balladur - Partea a II-a: Asociere, separare și regăsire. Preliminariile coabitării (1969-1986) Opinii

Cosmin Lotreanu. Jacques Chirac/Édouard Balladur - Partea a II-a: Asociere, separare și regăsire. Preliminariile coabitării (1969-1986)

Feb 28th, 2021
Alexandru Călinescu. De la „sorosişti” la „rezişti” Opinii

Alexandru Călinescu. De la „sorosişti” la „rezişti”

Feb 28th, 2021
Noica și marxismul. O explorare Filozofie

Noica și marxismul. O explorare

Feb 27th, 2021
Chesterton și sensul educației Educație

Chesterton și sensul educației

Feb 27th, 2021
Melania Cincea. Academia de Studii Economice muşamalizează o ilegalitate într-un dosar de concurs la Catedra UNESCO, printr-o altă ilegalitate Opinii

Melania Cincea. Academia de Studii Economice muşamalizează o ilegalitate într-un dosar de concurs la Catedra UNESCO, printr-o altă ilegalitate

Feb 27th, 2021
Adevărul moral și conservatorismul constituțional Societate

Adevărul moral și conservatorismul constituțional

Feb 26th, 2021
Dumnezeul filozofilor Cultură

Dumnezeul filozofilor

Feb 26th, 2021
Minunile limbajului obișnuit Filozofie

Minunile limbajului obișnuit

Feb 25th, 2021
Ioan Stanomir - R.S.R. Lecția de învățământ politic (fragment). LUPTA DE CLASĂ Debate

Ioan Stanomir - R.S.R. Lecția de învățământ politic (fragment). LUPTA DE CLASĂ

Feb 25th, 2021
Daniel Uncu. Complicitatea abjecta la justificarea represiunii comuniste chineze Opinii

Daniel Uncu. Complicitatea abjecta la justificarea represiunii comuniste chineze

Feb 25th, 2021
Eric Voegelin ca maestru învățător Cultură

Eric Voegelin ca maestru învățător

Feb 25th, 2021
Teologia post-kantiană în viziunea lui Karl Barth Cultură

Teologia post-kantiană în viziunea lui Karl Barth

Feb 25th, 2021
Când totul este permis Cultură

Când totul este permis

Feb 24th, 2021
Câteva fragmente din dialogul „Criton” al lui Platon Cultură

Câteva fragmente din dialogul „Criton” al lui Platon

Feb 23rd, 2021
Cum a reușit un susținător al pieței libere să valorifice liberalismul împreună cu gândirea conservatoare Economie

Cum a reușit un susținător al pieței libere să valorifice liberalismul împreună cu gândirea conservatoare

Feb 23rd, 2021
Mircea Mihăieș. Eternul Arhipelag (3) Debate

Mircea Mihăieș. Eternul Arhipelag (3)

Feb 23rd, 2021
Flavius Rovinaru - prefață la ”Murray Rothbard. Știința, tehnologia și guvernul” ALTFEL

Flavius Rovinaru - prefață la ”Murray Rothbard. Știința, tehnologia și guvernul”

Feb 23rd, 2021
Liviu Andreescu. Pseudoargumente despre știință și pseudoștiință: o replică lui Eugen Octav Popa Debate

Liviu Andreescu. Pseudoargumente despre știință și pseudoștiință: o replică lui Eugen Octav Popa

Feb 23rd, 2021
Virgil Iordache. Ortodoxie, artă și bună educație: cadru analitic, exemplu de aplicare Debate

Virgil Iordache. Ortodoxie, artă și bună educație: cadru analitic, exemplu de aplicare

Feb 23rd, 2021
Călătoria cu trenul între privilegiu și economie Politică

Călătoria cu trenul între privilegiu și economie

Feb 21st, 2021
Omenirea: o poveste fără speranță? Societate

Omenirea: o poveste fără speranță?

Feb 21st, 2021
Despre nemurire și eternitate. O introducere Cultură

Despre nemurire și eternitate. O introducere

Feb 21st, 2021
Misterul auctorialității la Shakespeare și Cervantes Cultură

Misterul auctorialității la Shakespeare și Cervantes

Feb 20th, 2021
Titus Livius: „Se știe că adevărul este adesea greu lovit, însă niciodată înăbușit” Istorie

Titus Livius: „Se știe că adevărul este adesea greu lovit, însă niciodată înăbușit”

Feb 20th, 2021
Creația lui Wolfhart Pannenberg Filozofie

Creația lui Wolfhart Pannenberg

Feb 20th, 2021
„Cultura anulării” a fost recunoscută, pentru prima dată, drept un pericol la adresa societății liberale Debate

„Cultura anulării” a fost recunoscută, pentru prima dată, drept un pericol la adresa societății liberale

Feb 19th, 2021
Platformele de socializare sunt un obstacol în calea civilizației Debate

Platformele de socializare sunt un obstacol în calea civilizației

Feb 19th, 2021
Ernst Cassirer: „Comparat cu abundența de care dispunem noi, trecutul poate părea foarte sărac. Dar bogăția noastră de fapte nu este în mod necesar o bogăție de idei” Cultura

Ernst Cassirer: „Comparat cu abundența de care dispunem noi, trecutul poate părea foarte sărac. Dar bogăția noastră de fapte nu este în mod necesar o bogăție de idei”

Feb 19th, 2021
Thomas Kuhn și persistența mitului, magiei și a genealogiilor Cultură

Thomas Kuhn și persistența mitului, magiei și a genealogiilor

Feb 18th, 2021
Moștenirea protestantă a umanismului clasic: Melanchthon și Cicero Cultură

Moștenirea protestantă a umanismului clasic: Melanchthon și Cicero

Feb 17th, 2021
  • Despre Marginalia etc.
  • Contact
  • Back to top
© Marginalia 2018. Toate drepturile rezervate.
Website realizat de Marginalia.