Angela Merkel admite, ca raspuns la o interpelare in Bundestag, ca Pactul pentru Migratie semnat recent la Marrakech, in Maroc, sub egida ONU, va fi obligatoriu (!) pana la urma, pentru toate tarile semnatare si nicidecum faculativ sau doar orientativ.
Pana la declaratiile sefei progresismului european si – spre stupefactia oricarui crestin-democrat onest! – mainstream media au trambitat sus si tare ca Pactul nu este sub nici o forma obligatoriu, punand la zid tarile care anuntasera ca nu vor semna acest Pact, care transforma imigratia intr-o potentiala parghie a distrugerii suveranitatii nationale a statelor semnatare.
„Cu ocazia Adunarii Generale (a ONU – n.n.) de saptamana viitoare (adica, de maine,19 Decembrie 2018, atunci cand va avea loc ratificarea Pactului in Adunarea Generala a ONU -.n.n) Pactul va fi inca o data supus dezbaterii si se va decide daca va fi aprobat sau nu. Cu aceasta ocazie, unui stat membru ii revine un vot. Daca doua treimi din tarile reprezentate sunt de acord, atunci el (Pactul pentru Migratie – n.n.) devine valabil pentru toate tarile. Acesta este modul in care functioneaza luarea deciziilor cu majoritate de voturi”, a tinut sa precizeze dna Merkel.
De amintit ca tarile care NU au semnat acest document sunt urmatoarele: Statele Unite ale Americii, Austria, Australia, Brazilia, Bulgaria, Cehia, Croatia, Chile, Republica Dominicana, Estonia, Elvetia, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Ungaria. Belgia se confrunta cu o grava criza politica, in urma destramarii coalitiei majoritate din Parlament, din cauza semnarii acestui pact de catre guvernul belgian.
Pe data de 28 noiembrie 2018, ministrul roman de externe, Teodor Melescanu, a fost autorizat de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, sa semneze Pactul pentru Migratie. Unele sursele afirma ca negocieri secrete au avut loc cu mult inainte de Conferinta de la Marrakech, troc-ul politic dintre Bucuresti si Bruxelles via Berlin, fiind cel legat de acceptarea Romaniei in spatiul Schengen – ceea ce s-a si votat intre timp in Parlamentul Europei (!) – la schimb cu semnatura Bucurestiului pe documentul ONU. Din aceasta perspectiva, Parlamentul Europei a “inchis ochii” in fata chestiunii statului de drept de la noi, a masacrarii legilor Justitiei si a continuarii monitorizarii Romaniei in format MCV. Intrarea in spatiul Schengen, evident, pe langa unele beneficii relative pentru romani, fluidizeaza insa granitele intracomunitare pe relatia cu Romania, ceea ce face si mai usoara aplicarea Pactului pentru Migratie.