• Acasa
  • Despre Marginalia
  • Contributori
  • Redactia
  • Biografii fondatori
[ Marginalia ] etc.
[ Marginalia ] etc.
  • Acasa
  • Despre Marginalia
  • Contributori
  • Redactia
  • Biografii fondatori
comments Share
You are reading
Daniel Uncu. Prostie cu premeditare pesedistă sau doar prostie?
Daniel Uncu. Prostie cu premeditare pesedistă sau doar prostie?
Home
Politică

Daniel Uncu. Prostie cu premeditare pesedistă sau doar prostie?

May 16th, 2020 Avatar [ Daniel Uncu ] Politică comments

Partajează pe retelele sociale

Facebook Twitter Google+ LinkedIn WhatsApp
Am impresia că asistăm la o luptă absurdă și plină de ridicol, centrată pe intransigente infantile în ceea ce privește înțelegerea stării de fapt actuale, stare care este speculata copios de către PSD&Co și acoliții lui, ALDE și UDMR, cot la cot cu mass media aservite și CCR!
Am impresia că, pe această speculație insalubra moral și legal, unii ajung să nu mai înțeleagă care este, de fapt, adevărul.
Pentru orice observator atent, nesedus de vocalizele opoziției, reamintesc faptul că întreaga tevatura insinuant… libertariana (sic!) este instrumentata de aceiași pușcăriași și puscariabili, de aceiași gropari ai statului de drept și ai democrației, de aceiași simpatizanți ai statului interlop, grupați în trinomul amintit – cu rare excepții individuale, care confirmă copios regula -, care au atacat din toate părțile în mod constant statul de drept și amărâta noastră democrație și tot asta fac în continuare.
Dacă ne mai aducem bine aminte, acest conglomerat seuristoid, organizat infracțional în format de partid și de stat, a fost cât pe ce să încarcereze definitiv România, dacă – ne place sau nu – nu ar fi ieșit  în stradă câteva milioane de români indignați, în chiar primul an de guvernare de după ultimele alegeri. Remember? Hope so…
Iar unii imberbi analitic au pretenția purista, să susțină că această gașcă perpetuu toxică pentru români, poate fi luată în serios, poate fi acceptată la masa polemicii cordiale și în casa spiritului instituțional democratic și la bara pledoariei pro-lege. Asemenea opinenti confuzi ajung să relativizeze și să cautioneze astfel jaful, mineriadele, corupția generalizată, atacul asupra Justiției, ipocrizia discursului fornaitor și grețos pro-lege, instrumentate de dezonorata grupare politicianista. Trist!
La subiect, acum…
Am fost printre primii – alături de alți câțiva analiști și politicieni lucizi – care au scos la iveală neconcordantele, manipulările și minciunile legate de această stare pandemică, a cărei gravitate a fost hiperbolizata și întreținută. Gravitatea stării de manipulare publică a situației de dincolo de problema epidemiologica aduce atingere drepturilor și libertăților noastre. Grav! Periculos! Am scris constant despre aceste pericole. Atât referitor la situația internă , cât și la cea internațională .
Dacă este să discutăm, însă, la noi, fie și numai despre ultimele decizii ale CCR în ceea ce privește exercițiul normativ guvernamental și prezidențial, mi se pare de domeniul evidenței că judecătorii proPSD ai Curții, în frunte cu tov. Dorneanu, au produs o nepermisa în vreun fel cantitate de decizii penibile,  politicianiste și, într-un final, execrabile, în domeniul exercițiului juridic constituțional. Iar PSD a luat aer, evident, în pieptu-i buhait de povești de adormit copiii, despre adevăr, libertate și dreptate – valori pe care le sfidează cu obstinație. Argumentele minorității morale, lucide, etice și profesioniste din CCR demonstrează toxicul concubinaj.
Da, PNL a făcut multe nefacute în această perioadă! Un partid, care din perspectiva-mi conservatoare este demn de dispreț. O spun fără vreo plăcere subiectivă.
Dar lansarea într-o retorică analitică necruțător intransigenta – meritată, până la urmă – care să facă, direct și indirect, jocul politic inițiat, via CCR, de către cel mai toxic partid din România, este perfect infantilă și total neproductiva și denotă  o certa neînțelegere a realităților politice actuale!
Căci, este ca și cum acești exegeti parati ai unei etici nicomahice de crâșmă, ar susține că între cei care l-au urmărit, prins și împușcat pe Pablo Escobar – oameni ai legii care au facut , cu siguranță, greșeli și, uneori, abuzuri în desfășurarea acelei goane epice, de ani de zile, după cel mai căutat și periculos traficant de droguri din lume – și Escobar&Co însuși, care a scos la iveală, împreună cu avocații lui, din când în când, unele derapaje legale și etice ale autorităților, ar trebui să ne exersam intransigentele fulminante doar în legătură cu… acțiunile autorităților, uitând sau trecând în planul secund genocidul alb, produs de activitatea acelui criminal psihopat…
Dacă nu ar fi tragică o asemenea abordare, aș putea chiar să rad copios…!
Iar lucrurile devin deja de domeniul absurdului – ca să fiu elegant – în cazul nostru, relativ la PSD și Asociații, atunci când acești opinenti revoltați fără o cauză fasta, ignoră cu bună știință argumentele constituționale irefutabile ale minorității judecătorilor Curții, judecători care nu au achiesat, evident, la interesele politicianiste ale PSD, săvârșite prin majoritatea descalificata a judecătorilor CCR.
Reamintesc aici faptul că Livia Stanciu și Simina Tănăsescu au demonstrat juridic faptul că decretul de instituire a stării de urgență, semnat de Klaus Iohannis și desființat apoi de majoritatea pesedista din CCR, poate fi verificat doar de către … instanțele de judecată (!), în ce priveste temeinicia sau oportunitatea emiterii acestuia si nicidecum de către Parlament (!) sau de catre Curtea Constituțională!
Documentul este public și poate fi găsit și analizat pe site-ul Curții Constituționale.
Mai mult de atât, aceeași opinie separată demonstrează cum CCR persevereaza în inadecvare  argumentativa!
Citez: “Opinia majoritară se contrazice singură atunci când afirmă că și acest decret al Președintelui României are o ‘valoare constituțională’, care amintește de ‘raporturile de drept constituțional pur’ din decizia nr. 358/2018, doar pentru a-și putea extinde ultra vires (dincolo de puteri – n.red.), propria competență.
În cauza Kovesi vs. România (cererea nr.3594/19), însă, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a stabilit că limitarea liberului acces la justiție al reclamantei a rezultat din decizia nr. 358/2018 prin care jurisdicția constituțională a afirmat că instanțele de contencios administrativ pot verifica doar legalitatea formală (!) a decretelor emise de Președintele României (a se vedea în special paragrafele 153-157 din hotărârea CEDO în cauza Kovesi v. România, 5 mai 2020).
În prezenta decizie (nr.152/2020, adică, cea referitoare la decretarea stării de urgență – n.n.) Curtea Constituțională merge mai departe și afirmă că instanțele de contencios administrativ nu pot verifică nici legalitatea formală a acestor acte administrative cu caracter normativ de vreme ce ele vor fi supuse controlului politic al Parlamentului și controlului jurisdictional al Curții Constituționale, ceea ce… practica relevantă a instanțelor judecătorești, confirmată recent și de jurisdicții internaționale, precum CEDO, infirmă (!!! -s.n.)”.
Poate înțeleg și tuterii conștienți dar, mai ales, cei inconștienți ai PSD&Co…!

Partajează pe retelele sociale

Facebook Twitter Google+ LinkedIn WhatsApp
Next article Cristian Pătrășconiu. Interviu Iosif CAMARĂ: Rugăciunea ”Tatăl Nostru” și limba română
Previous article Robert G. Ciobanu: Atacurile împotriva lui Nagel sunt o demonstrație a motivației religioase care însoțește scientismul
Avatar

[ Daniel Uncu ]

Related Posts

Ortodoxia ca factor geopolitic în contextul provocărilor modernității
January 26th, 2021

Ortodoxia ca factor geopolitic în contextul provocărilor modernității

Calea mai puțin bătătorită a lui Clarence Thomas
January 22nd, 2021

Calea mai puțin bătătorită a lui Clarence Thomas

Florin Cojocariu: Ce se întâmplă acum in SUA e cu totul ieșit din comun
January 22nd, 2021

Florin Cojocariu: Ce se întâmplă acum in SUA e cu totul ieșit din comun

Facebook Comments

Fluxul Marginalia
M. Cincea. Interviu Ladislau Roth, supravieţuitor al lagărelor naziste: „Pierderea mamei, la Auschwitz, mă urmăreşte toată viaţa” ALTFEL

M. Cincea. Interviu Ladislau Roth, supravieţuitor al lagărelor naziste: „Pierderea mamei, la Auschwitz, mă urmăreşte toată viaţa”

Jan 27th, 2021
Ioan T. Morar. Titania sau cînd viața bate parodia Debate

Ioan T. Morar. Titania sau cînd viața bate parodia

Jan 27th, 2021
Dreptul la frumos Cultură

Dreptul la frumos

Jan 27th, 2021
Persistența scolasticii Cultură

Persistența scolasticii

Jan 26th, 2021
Fragment din Immanuel Kant, „Spre pacea eternă. Un proiect filosofic” Cultură

Fragment din Immanuel Kant, „Spre pacea eternă. Un proiect filosofic”

Jan 26th, 2021
Ortodoxia ca factor geopolitic în contextul provocărilor modernității Cultură

Ortodoxia ca factor geopolitic în contextul provocărilor modernității

Jan 26th, 2021
Cristian Pătrășconiu. 33 de motive pentru a (re) citi Omul recent Cultura

Cristian Pătrășconiu. 33 de motive pentru a (re) citi Omul recent

Jan 26th, 2021
Lupta pana la capat: Te astepti sa fie vorba de unitati de elita. Nu este adevarat... Istorie

Lupta pana la capat: Te astepti sa fie vorba de unitati de elita. Nu este adevarat...

Jan 26th, 2021
Bogdan Glăvan. Frica este irațională Debate

Bogdan Glăvan. Frica este irațională

Jan 25th, 2021
Virgil Iordache. Fapte în Adevăr. Note de lectură la ”Maladia ideologiei şi terapia Adevărului” Debate

Virgil Iordache. Fapte în Adevăr. Note de lectură la ”Maladia ideologiei şi terapia Adevărului”

Jan 25th, 2021
Pe Disney+, copiii nu mai pot urmări „Peter Pan” sau „Pisicile aristocrate” pentru a nu se expune „modurilor de reprezentare învechite sau peiorative ale minorităților” Cultură

Pe Disney+, copiii nu mai pot urmări „Peter Pan” sau „Pisicile aristocrate” pentru a nu se expune „modurilor de reprezentare învechite sau peiorative ale minorităților”

Jan 25th, 2021
Ne distruge tehnologia din ziua de azi memoria? Debate

Ne distruge tehnologia din ziua de azi memoria?

Jan 25th, 2021
Alexandru Călinescu: Artele la control Cultură

Alexandru Călinescu: Artele la control

Jan 25th, 2021
Pe marginea unei provocări formulate de domnul Teodor Baconschi. Este teoria critică calea României către tradiția occidentală? Debate

Pe marginea unei provocări formulate de domnul Teodor Baconschi. Este teoria critică calea României către tradiția occidentală?

Jan 25th, 2021
O teorie: Pana sa-i mintim si manipulam pe altii, ne auto-mintim si auto-manipulam... Focus

O teorie: Pana sa-i mintim si manipulam pe altii, ne auto-mintim si auto-manipulam...

Jan 25th, 2021
Câteva fragmente din „Teoria râsului”, de Henri Bergson Filozofie

Câteva fragmente din „Teoria râsului”, de Henri Bergson

Jan 24th, 2021
„Middlemarch” & raţiunile inimii Cultură

„Middlemarch” & raţiunile inimii

Jan 24th, 2021
Despre schimbare doar de dragul schimbării Educație

Despre schimbare doar de dragul schimbării

Jan 24th, 2021
Cosmin Lotreanu. Jacques Chirac/Alain Juppé. Patru decenii de loialitate. Partea II Debate

Cosmin Lotreanu. Jacques Chirac/Alain Juppé. Patru decenii de loialitate. Partea II

Jan 24th, 2021
Daniel Uncu. Până când vom rezista ? Debate

Daniel Uncu. Până când vom rezista ?

Jan 24th, 2021
D. P. Aligica: Neototalitarianismul contemporan vizeaza libertatea de expresie; in absenta ei, votarea nu-i incurca si va fi mentinuta... Filozofie politică

D. P. Aligica: Neototalitarianismul contemporan vizeaza libertatea de expresie; in absenta ei, votarea nu-i incurca si va fi mentinuta...

Jan 24th, 2021
Christina Zarifopol-Illias: Alte povesti ale doamnelor si domnilor din Bucuresti: "Strada Palade 23" Societate

Christina Zarifopol-Illias: Alte povesti ale doamnelor si domnilor din Bucuresti: "Strada Palade 23"

Jan 23rd, 2021
Cetățeanul dependent Societate

Cetățeanul dependent

Jan 23rd, 2021
Câteva intuiții matematice pentru noțiuni teologice (partea I) Cultură

Câteva intuiții matematice pentru noțiuni teologice (partea I)

Jan 23rd, 2021
C. A. Rosetti: A cugeta este a urzi. Ca sa fiu urzitor trebuie sa fiu liber.... Istoria ideilor

C. A. Rosetti: A cugeta este a urzi. Ca sa fiu urzitor trebuie sa fiu liber....

Jan 23rd, 2021
I. D. Sîrbu: Pe pielea lor se va vedea cat de lasi, milogi, concesivi si tradatori pot sa fie fiii liberalismului si nepotii declaratiei drepturilor omului... Literatură

I. D. Sîrbu: Pe pielea lor se va vedea cat de lasi, milogi, concesivi si tradatori pot sa fie fiii liberalismului si nepotii declaratiei drepturilor omului...

Jan 23rd, 2021
Calea mai puțin bătătorită a lui Clarence Thomas Politică

Calea mai puțin bătătorită a lui Clarence Thomas

Jan 22nd, 2021
Florin Cojocariu: Ce se întâmplă acum in SUA e cu totul ieșit din comun Politică

Florin Cojocariu: Ce se întâmplă acum in SUA e cu totul ieșit din comun

Jan 22nd, 2021
Czesław Miłosz: „Ținutul Ulro”. Fragmente Cultură

Czesław Miłosz: „Ținutul Ulro”. Fragmente

Jan 22nd, 2021
„Civilizația” lui Kenneth Clark după 50 de ani Cultură

„Civilizația” lui Kenneth Clark după 50 de ani

Jan 22nd, 2021
Episcopul Ignatie al Hușilor. O mică persiflare (conservatoare) Opinii

Episcopul Ignatie al Hușilor. O mică persiflare (conservatoare)

Jan 22nd, 2021
Bogdan Călinescu. A gândi liber Debate

Bogdan Călinescu. A gândi liber

Jan 22nd, 2021
O imagine. Două coloane. Despre violențele din Statele Unite Politică

O imagine. Două coloane. Despre violențele din Statele Unite

Jan 22nd, 2021
Silviu Man. TEHNOCALIPSA DUPĂ ELON ŞI ALTE CÂTEVA PROFEŢII „SECULARE” ALTFEL

Silviu Man. TEHNOCALIPSA DUPĂ ELON ŞI ALTE CÂTEVA PROFEŢII „SECULARE”

Jan 22nd, 2021
P. J. Proudhon: A fi guvernat ALTFEL

P. J. Proudhon: A fi guvernat

Jan 22nd, 2021
Dragos Paul Aligica. Noi nu am avut de ales: A fost simplu. Generatia urmatoare insa are... Educație

Dragos Paul Aligica. Noi nu am avut de ales: A fost simplu. Generatia urmatoare insa are...

Jan 22nd, 2021
Rețeaua – cea mai recentă utopie Debate

Rețeaua – cea mai recentă utopie

Jan 21st, 2021
Boemul și revoluționarul Cultură

Boemul și revoluționarul

Jan 21st, 2021
Alexandru Lăzescu. Riscuri și costuri pandemice Opinii

Alexandru Lăzescu. Riscuri și costuri pandemice

Jan 21st, 2021
Bogdan Călinescu. Despre Trump, cu luciditate și obiectivitate Opinii

Bogdan Călinescu. Despre Trump, cu luciditate și obiectivitate

Jan 21st, 2021
Melania Cincea. Dandy mârâind la „câinele alfa” Opinii

Melania Cincea. Dandy mârâind la „câinele alfa”

Jan 21st, 2021
Marcela Țușcă: "Aici prezintă Domnul Țușcă Petrică" Istorie

Marcela Țușcă: "Aici prezintă Domnul Țușcă Petrică"

Jan 21st, 2021
  • Despre Marginalia etc.
  • Contact
  • Back to top
© Marginalia 2018. Toate drepturile rezervate.
Website realizat de Marginalia.