• Acasa
  • Despre Marginalia
  • Contributori
  • Redactia
  • Biografii fondatori
[ Marginalia ] etc.
[ Marginalia ] etc.
  • Acasa
  • Despre Marginalia
  • Contributori
  • Redactia
  • Biografii fondatori
comments Share
You are reading
Daniel Uncu. Prostie cu premeditare pesedistă sau doar prostie?
Daniel Uncu. Prostie cu premeditare pesedistă sau doar prostie?
Home
Politică

Daniel Uncu. Prostie cu premeditare pesedistă sau doar prostie?

May 16th, 2020 Avatar [ Daniel Uncu ] Politică comments

Partajează pe retelele sociale

Facebook Twitter Google+ LinkedIn WhatsApp
Am impresia că asistăm la o luptă absurdă și plină de ridicol, centrată pe intransigente infantile în ceea ce privește înțelegerea stării de fapt actuale, stare care este speculata copios de către PSD&Co și acoliții lui, ALDE și UDMR, cot la cot cu mass media aservite și CCR!
Am impresia că, pe această speculație insalubra moral și legal, unii ajung să nu mai înțeleagă care este, de fapt, adevărul.
Pentru orice observator atent, nesedus de vocalizele opoziției, reamintesc faptul că întreaga tevatura insinuant… libertariana (sic!) este instrumentata de aceiași pușcăriași și puscariabili, de aceiași gropari ai statului de drept și ai democrației, de aceiași simpatizanți ai statului interlop, grupați în trinomul amintit – cu rare excepții individuale, care confirmă copios regula -, care au atacat din toate părțile în mod constant statul de drept și amărâta noastră democrație și tot asta fac în continuare.
Dacă ne mai aducem bine aminte, acest conglomerat seuristoid, organizat infracțional în format de partid și de stat, a fost cât pe ce să încarcereze definitiv România, dacă – ne place sau nu – nu ar fi ieșit  în stradă câteva milioane de români indignați, în chiar primul an de guvernare de după ultimele alegeri. Remember? Hope so…
Iar unii imberbi analitic au pretenția purista, să susțină că această gașcă perpetuu toxică pentru români, poate fi luată în serios, poate fi acceptată la masa polemicii cordiale și în casa spiritului instituțional democratic și la bara pledoariei pro-lege. Asemenea opinenti confuzi ajung să relativizeze și să cautioneze astfel jaful, mineriadele, corupția generalizată, atacul asupra Justiției, ipocrizia discursului fornaitor și grețos pro-lege, instrumentate de dezonorata grupare politicianista. Trist!
La subiect, acum…
Am fost printre primii – alături de alți câțiva analiști și politicieni lucizi – care au scos la iveală neconcordantele, manipulările și minciunile legate de această stare pandemică, a cărei gravitate a fost hiperbolizata și întreținută. Gravitatea stării de manipulare publică a situației de dincolo de problema epidemiologica aduce atingere drepturilor și libertăților noastre. Grav! Periculos! Am scris constant despre aceste pericole. Atât referitor la situația internă , cât și la cea internațională .
Dacă este să discutăm, însă, la noi, fie și numai despre ultimele decizii ale CCR în ceea ce privește exercițiul normativ guvernamental și prezidențial, mi se pare de domeniul evidenței că judecătorii proPSD ai Curții, în frunte cu tov. Dorneanu, au produs o nepermisa în vreun fel cantitate de decizii penibile,  politicianiste și, într-un final, execrabile, în domeniul exercițiului juridic constituțional. Iar PSD a luat aer, evident, în pieptu-i buhait de povești de adormit copiii, despre adevăr, libertate și dreptate – valori pe care le sfidează cu obstinație. Argumentele minorității morale, lucide, etice și profesioniste din CCR demonstrează toxicul concubinaj.
Da, PNL a făcut multe nefacute în această perioadă! Un partid, care din perspectiva-mi conservatoare este demn de dispreț. O spun fără vreo plăcere subiectivă.
Dar lansarea într-o retorică analitică necruțător intransigenta – meritată, până la urmă – care să facă, direct și indirect, jocul politic inițiat, via CCR, de către cel mai toxic partid din România, este perfect infantilă și total neproductiva și denotă  o certa neînțelegere a realităților politice actuale!
Căci, este ca și cum acești exegeti parati ai unei etici nicomahice de crâșmă, ar susține că între cei care l-au urmărit, prins și împușcat pe Pablo Escobar – oameni ai legii care au facut , cu siguranță, greșeli și, uneori, abuzuri în desfășurarea acelei goane epice, de ani de zile, după cel mai căutat și periculos traficant de droguri din lume – și Escobar&Co însuși, care a scos la iveală, împreună cu avocații lui, din când în când, unele derapaje legale și etice ale autorităților, ar trebui să ne exersam intransigentele fulminante doar în legătură cu… acțiunile autorităților, uitând sau trecând în planul secund genocidul alb, produs de activitatea acelui criminal psihopat…
Dacă nu ar fi tragică o asemenea abordare, aș putea chiar să rad copios…!
Iar lucrurile devin deja de domeniul absurdului – ca să fiu elegant – în cazul nostru, relativ la PSD și Asociații, atunci când acești opinenti revoltați fără o cauză fasta, ignoră cu bună știință argumentele constituționale irefutabile ale minorității judecătorilor Curții, judecători care nu au achiesat, evident, la interesele politicianiste ale PSD, săvârșite prin majoritatea descalificata a judecătorilor CCR.
Reamintesc aici faptul că Livia Stanciu și Simina Tănăsescu au demonstrat juridic faptul că decretul de instituire a stării de urgență, semnat de Klaus Iohannis și desființat apoi de majoritatea pesedista din CCR, poate fi verificat doar de către … instanțele de judecată (!), în ce priveste temeinicia sau oportunitatea emiterii acestuia si nicidecum de către Parlament (!) sau de catre Curtea Constituțională!
Documentul este public și poate fi găsit și analizat pe site-ul Curții Constituționale.
Mai mult de atât, aceeași opinie separată demonstrează cum CCR persevereaza în inadecvare  argumentativa!
Citez: “Opinia majoritară se contrazice singură atunci când afirmă că și acest decret al Președintelui României are o ‘valoare constituțională’, care amintește de ‘raporturile de drept constituțional pur’ din decizia nr. 358/2018, doar pentru a-și putea extinde ultra vires (dincolo de puteri – n.red.), propria competență.
În cauza Kovesi vs. România (cererea nr.3594/19), însă, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a stabilit că limitarea liberului acces la justiție al reclamantei a rezultat din decizia nr. 358/2018 prin care jurisdicția constituțională a afirmat că instanțele de contencios administrativ pot verifica doar legalitatea formală (!) a decretelor emise de Președintele României (a se vedea în special paragrafele 153-157 din hotărârea CEDO în cauza Kovesi v. România, 5 mai 2020).
În prezenta decizie (nr.152/2020, adică, cea referitoare la decretarea stării de urgență – n.n.) Curtea Constituțională merge mai departe și afirmă că instanțele de contencios administrativ nu pot verifică nici legalitatea formală a acestor acte administrative cu caracter normativ de vreme ce ele vor fi supuse controlului politic al Parlamentului și controlului jurisdictional al Curții Constituționale, ceea ce… practica relevantă a instanțelor judecătorești, confirmată recent și de jurisdicții internaționale, precum CEDO, infirmă (!!! -s.n.)”.
Poate înțeleg și tuterii conștienți dar, mai ales, cei inconștienți ai PSD&Co…!

Partajează pe retelele sociale

Facebook Twitter Google+ LinkedIn WhatsApp
Next article Cristian Pătrășconiu. Interviu Iosif CAMARĂ: Rugăciunea ”Tatăl Nostru” și limba română
Previous article Pandemia,starea de urgenţă şi statul eşuat
Avatar

[ Daniel Uncu ]

Related Posts

Pandemia Covid între știință și politică
April 21st, 2021

Pandemia Covid între știință și politică

Taguieff: „Decolonialismul este boala senilă a stângii intelectuale contemporane”
March 28th, 2021

Taguieff: „Decolonialismul este boala senilă a stângii intelectuale contemporane”

Reflecții cu privire la nesupunerea civică în vremea pandemiei
March 16th, 2021

Reflecții cu privire la nesupunerea civică în vremea pandemiei

Facebook Comments

Fluxul Marginalia
Câteva fragmente din ,,Despre libertatea alegerii”, de Anselm de Canterbury Cultură

Câteva fragmente din ,,Despre libertatea alegerii”, de Anselm de Canterbury

Apr 22nd, 2021
C. S. Lewis ne vorbește despre iubire: Storge Cultură

C. S. Lewis ne vorbește despre iubire: Storge

Apr 22nd, 2021
Lampa memoriei – fragmente după John Ruskin Cultură

Lampa memoriei – fragmente după John Ruskin

Apr 21st, 2021
Pandemia Covid între știință și politică Debate

Pandemia Covid între știință și politică

Apr 21st, 2021
Alin Vara. Christus Victor O explorare a sensului morții lui Isus Hristos  VI. Descendit ad inferos ALTFEL

Alin Vara. Christus Victor O explorare a sensului morții lui Isus Hristos VI. Descendit ad inferos

Apr 21st, 2021
„De vita beata”, Seneca Cultură

„De vita beata”, Seneca

Apr 20th, 2021
Între reprimare și înfrânare, câteva reflecții asupra moralității sexuale Cultură

Între reprimare și înfrânare, câteva reflecții asupra moralității sexuale

Apr 19th, 2021
George Orwell despre populism, patriotism și cenzură mascată Debate

George Orwell despre populism, patriotism și cenzură mascată

Apr 19th, 2021
Un interviu cu James Buchanan. „Să duci, mai întâi, până la capăt consecințele logice ale ideilor tale și apoi să iei o poziție ideologică” Economie

Un interviu cu James Buchanan. „Să duci, mai întâi, până la capăt consecințele logice ale ideilor tale și apoi să iei o poziție ideologică”

Apr 18th, 2021
André Gide: „Analiza psihologică a pierdut pentru mine orice interes din momentul când mi-am dat seama că omul încearcă trăirile pe care crede că le încearcă” Cultură

André Gide: „Analiza psihologică a pierdut pentru mine orice interes din momentul când mi-am dat seama că omul încearcă trăirile pe care crede că le încearcă”

Apr 18th, 2021
Destinul educației umaniste în Universitatea americană Cultura

Destinul educației umaniste în Universitatea americană

Apr 18th, 2021
Democrațiile, arhitectura, urbanismul, ecologia și binele comun, 1945-2020 Cultură

Democrațiile, arhitectura, urbanismul, ecologia și binele comun, 1945-2020

Apr 17th, 2021
Lucian Croitoru. Inflația, povara datoriilor și procesele ascunse Debate

Lucian Croitoru. Inflația, povara datoriilor și procesele ascunse

Apr 15th, 2021
Medicul șef al departamentului de sănătate din New York cere acordarea asistenței medicale pe criterii rasiale Debate

Medicul șef al departamentului de sănătate din New York cere acordarea asistenței medicale pe criterii rasiale

Apr 15th, 2021
Dumnezeul Filozofilor Filozofie

Dumnezeul Filozofilor

Apr 15th, 2021
Fragmente din Scrisoarea a VII-a, către Luciliu, de Seneca Cultură

Fragmente din Scrisoarea a VII-a, către Luciliu, de Seneca

Apr 14th, 2021
Biserica în prezent și în viitor Cultură

Biserica în prezent și în viitor

Apr 14th, 2021
Muzică sacră, timp sacru Cultură

Muzică sacră, timp sacru

Apr 14th, 2021
Căutarea preciziei medicale în arta traducerii: C.D. Zeletin Cultură

Căutarea preciziei medicale în arta traducerii: C.D. Zeletin

Apr 13th, 2021
Beneficiile victimizării: o interpretare evoluționistă Debate

Beneficiile victimizării: o interpretare evoluționistă

Apr 13th, 2021
Industria rasismului: cererea depășește oferta (Dinesh D'Souza) Debate

Industria rasismului: cererea depășește oferta (Dinesh D'Souza)

Apr 13th, 2021
Imaginația și voința: ești ceea ce privești Debate

Imaginația și voința: ești ceea ce privești

Apr 13th, 2021
Un naș cu inima cât un tren ALTFEL

Un naș cu inima cât un tren

Apr 12th, 2021
Mărturii despre impactul pe care l-au avut lucrările lui C.S Lewis asupra cititorilor Cultură

Mărturii despre impactul pe care l-au avut lucrările lui C.S Lewis asupra cititorilor

Apr 12th, 2021
Edith Stein: „Nu există doar un intelect teoretic, ci și unul practic, solicitat zilnic să îndeplinească cele mai diverse sarcini” Cultură

Edith Stein: „Nu există doar un intelect teoretic, ci și unul practic, solicitat zilnic să îndeplinească cele mai diverse sarcini”

Apr 12th, 2021
Virgil Iordache. “Gestionarea” vizibilității creștinilor Debate

Virgil Iordache. “Gestionarea” vizibilității creștinilor

Apr 12th, 2021
Cât de oarbă ar trebui să fie Justiția? Debate

Cât de oarbă ar trebui să fie Justiția?

Apr 11th, 2021
Câteva fragmente din ,,Balanța", de Ion Băieșu Literatură

Câteva fragmente din ,,Balanța", de Ion Băieșu

Apr 10th, 2021
Despre o anume modestie a fericirii Opinii

Despre o anume modestie a fericirii

Apr 10th, 2021
O ortodoxie blândă Cultură

O ortodoxie blândă

Apr 9th, 2021
Câteva fragmente din ,,Întoarcerea fiului risipitor”, de André Gide Cultură

Câteva fragmente din ,,Întoarcerea fiului risipitor”, de André Gide

Apr 9th, 2021
Roger Scruton: Virtutea irelevanței. O critică a pedagogiei moderne Cultură

Roger Scruton: Virtutea irelevanței. O critică a pedagogiei moderne

Apr 8th, 2021
„Datoria de a fi fericit”, prefață la Etica Nicomahică, de Stella Petecel Cultură

„Datoria de a fi fericit”, prefață la Etica Nicomahică, de Stella Petecel

Apr 7th, 2021
C. S. Lewis ne vorbește despre iubire: Philia Cultură

C. S. Lewis ne vorbește despre iubire: Philia

Apr 7th, 2021
Adrian Lemeni, „Adevăr și demonstrație” – o călătorie prin matematică, filozofie și teologie în căutarea adevărului Cultură

Adrian Lemeni, „Adevăr și demonstrație” – o călătorie prin matematică, filozofie și teologie în căutarea adevărului

Apr 6th, 2021
Cosmin Lotreanu. „Primăvara croată” (1971) între afirmare identitară, reformă și autonomie Uncategorized

Cosmin Lotreanu. „Primăvara croată” (1971) între afirmare identitară, reformă și autonomie

Apr 6th, 2021
Alin Vara. Christus Victor. O explorare a sensului morții lui Isus Hristos  V. Războiul ALTFEL

Alin Vara. Christus Victor. O explorare a sensului morții lui Isus Hristos V. Războiul

Apr 5th, 2021
Daniel Uncu. Două constructe smintite Opinii

Daniel Uncu. Două constructe smintite

Apr 5th, 2021
Câteva fragmente din „Laur”, de Evgheni Vodolazkin Cultură

Câteva fragmente din „Laur”, de Evgheni Vodolazkin

Apr 5th, 2021
Ce ne facem cu limbajul poetic? Cultură

Ce ne facem cu limbajul poetic?

Apr 5th, 2021
Feminitatea prin ochii lui Balzac Cultură

Feminitatea prin ochii lui Balzac

Apr 5th, 2021
Matematica este o formă de „supremație albă”, declară pedagogii woke într-o scrisoare Debate

Matematica este o formă de „supremație albă”, declară pedagogii woke într-o scrisoare

Apr 4th, 2021
  • Despre Marginalia etc.
  • Contact
  • Back to top
© Marginalia 2018. Toate drepturile rezervate.
Website realizat de Marginalia.