• Acasa
  • Despre Marginalia
  • Contributori
  • Redactia
  • Biografii fondatori
[ Marginalia ] etc.
[ Marginalia ] etc.
  • Acasa
  • Despre Marginalia
  • Contributori
  • Redactia
  • Biografii fondatori
comments Share
You are reading
Daniel Uncu. Venezuela: Un faliment anunțat și aplaudacii de serviciu
Daniel Uncu. Venezuela: Un faliment anunțat și aplaudacii de serviciu
Home
Opinii

Daniel Uncu. Venezuela: Un faliment anunțat și aplaudacii de serviciu

January 27th, 2019 Avatar [ Daniel Uncu ] Opinii comments

Partajează pe retelele sociale

Facebook Twitter Google+ LinkedIn WhatsApp

Și, pentru că tot suntem în era idioților utili ai stângii, acum, când socialismul comunistoid venezuelean a ajuns, finalmente, în predictibilul faliment, cred că este util să ne aducem aminte măcar de o mică parte dintre imbecilii care au aplaudat dictatura lui Chavez și a lui Maduro de-a lungul timpului, în ciuda opozanților arestați, a naționalizării, a foametei, a distrugerii democrației și a statului de drept.

1. Joseph Stiglitz – laureat al Premiului Nobel pentru economie, consilier economic la Casa Alba în Administratia Clinton si consilier de campanie, pe probleme economice, al lui Hillary Clinton –https://venezuelanalysis.com/news/2719 :

“Creșterea economică din Venezuela a fost foarte impresionantă în ultimii ani. . . Presedintele venezuelean Hugo Chavez pare să fi avut succes în a aduce sănătate și educație pentru oamenii din cartierele sărace din Caracas”.

Ca să vezi…!

2. Bernie Sanders – fost contracandidat democrat al lui Hillary Clinton pentru nominalizarea în cursa pentru Casa Alba – https://www.sanders.senate.gov/…/close-the-gaps-disparities…:

“In aceste zile, visul american pare mai apt să fie realizat în America de Sud, în locuri cum ar fi Ecuador, Venezuela și Argentina, unde veniturile sunt cu mult mai echitabile decat in tara lui Horatio Alger (scriitor american, 1832-1899 – s.n). Cine e republică bananiera, acum?”.

I-auzi…!

3. Sean Penn – actor la Hollywood – https://www.huffingtonpost.com/…/venezuela-sanctions_b_8712…

“Americanii au fost obișnuiți să audă despre președintele venezuelean că este un dictator, nu numai de la reprezentanții mass-media, ci si de la unii membri ai conducerilor politice din ambele țări. Aceasta este o defăimare, nu numai la adresa președintelui Chavez, dar de asemenea, la adresa majorității venezuelenilor, oameni săraci care l-au ales președinte din nou si din nou. Acesta nu este un dictator susținut de clasele bogate, ci mai degrabă un președinte ales de oamenii sărăci și care se afla în serviciul Constituției tarii sale, un document nu foarte diferit de Constitutia noastra. El este un lider flamboaiant, pasional”.

De necrezut! Ca și cum un dictator ales, inițial, de cei săraci să zicem nu este tot un dictator, care păstorește apoi un simulacru democratic, transformand democratia într-o democratură.

4. Richard Gott – autorul cartii “Hugo Chavez si Revolutia Bolivara” – https://www.newstatesman.com/…/hugo-chavez-man-against-world :

“Chavez a adus speranță pentru un întreg continent. . . . Nu numai că a ajutat la construirea proiectului de tara pentru Venezuela, facand-o sa devina o țară interesantă și importantă pentru prima dată, împăcată cu ea însăși și cu patrimoniul său istoric, dar el a recreat pentru continentul Americii Latine o viziune a ceea ce ar putea fi posibil”.

Da. Falimentul previzibil!

5. David Sirota – scriitor si comentator publicist senior la “International Business Times”, autorul lal best-seller-urilor “Hostile Takeover,” “The Uprising” si “Back to Our Future” – https://www.salon.com/…/03/06/hugo_chavezs_economic_miracle/

“Conform datelor compilate de către The Guardian din Marea Britanie, primul deceniu-Chavez a dublat Produsul Intern Brut venezuelean, iar mortalitatea infantilă și cat si rata șomajului aproape s-au înjumătățit. Apoi, există un grafic remarcabil al Bancii Mondiale, care arată că sub marca socialismului lui Chavez, sărăcia în Venezuela a scăzut (“The Guardian raportează că procentul de „sărăcie extremă“ a scăzut de la 23,4% în 1999 la 8,5 la sută doar un deceniu mai târziu). . . . În plus, înscrierile la facultate s-au dublat, milioane de oameni au acces la asistență medicală pentru prima dată și numărul de persoane care pot beneficia de pensii publice a crescut de patru ori”.

Altfel spus, atât timp cât petrolul a putut finanța delirul asistentialist, nesustenabil în alte condiții, păcăleală a ținut…

6. Mark Weisbrot – co-director al Centrului de Cercetare a Politicilor Economice din Washington, președinte al think tank-ului “Just Foreign Policy”. A scris, alaturi de Oliver Stone, scenariul pentru documentarul “La sud de graniță” – https://www.theguardian.com/…/venezuela-not-greece-latin-am…:

“Pentru mai mult de un deceniu, oamenii care se opun guvernului Venezuelei, au susținut că economia va face implozie. . . . Cât de frustrant a fost pentru ei sa asiste doar la două perioade de recesiune, una cauzata de greva din industria petroliera, declansata de opoziție (decembrie 2002-decembrie 2003) și cealalta produsa de recesiunea de la nivel mondial (2009 și prima jumătate a anului 2010). Cu toate acestea, guvernul venezuelean a tinut lucrurile sub control, a nationalizat compana naționala de petrol în 2003 și performanța economică pe parcursul unui întreg deceniu s-a dovedit destul de buna, cu o creștere medie anuală de 2,7%, sărăcia redusa la peste jumătate, câștiguri mai mari pentru majoritatea forței de muncă, accesul la asistență medicală, pensii și educație”.

Da. A durat ceva mai mult de un deceniu, pentru ca experimentul socialist să eșueze și aici! Interesant cum un analist economic american, de prim rang, aplaudă indirect naționalizarea unei întregi industrii! Adică, aplaudă furtul de partid și de stat!

7. Peter McLaren – profesor emerit de studii critice la Colegiul de Studii Educaționale al Universitatii Chapman si ambasador internațional pentru etică globală și justiție socială al Proiectului Democrat “Paulo Freire” si Mike Cole – profesor la Universitatea East London si a publicat extensiv pe teme legate de marxism și educație, de rasism și educație și despre socialismul secolului XXI în Venezuela. Ultimele sale aparitii publicistice sunt “Rasismul și educația în Marea Britanie și SUA – spre o alternativă socialistă” si “Educație și Schimbare Sociala în America Latină” – https://truthout.org/…/austerity-immiseration-capitalism-w…/:

“În timp ce socialismul democratic poate suna utopic în context european și efectiv de neimaginat în Statele Unite, în Venezuela există o alternativă viabilă la modelul neoliberal. Îi revine sarcina Stângii să se gândească serios la ceea ce poate fi învățat de la revoluția bolivară. Această revoluție ne poate provoca să ne imaginăm o alternativă la capitalism, fie prin forme primare asociative de planificare și alocare a producătorilor de bogăție socială, sindicalizat, fie prin formele marxiste ale socialismului, de auto-guvernare ale unor adunari populare sau comunități autonome”.

Va vine să credeți ce anume predau asemenea profesori, studenților, în unele universitati americane și britanice? În mediul academic se definitivează astfel pervertirea gândirii viitoarelor elite, în sens marxist.

8. Naom Chomsky – lingvist, filosof, istoric și activist politic american, fost profesor emerit în lingvistică la Massachusetts Institute of Technology (MIT). Chomsky se descrie ca un socialist libertarian și simpatizant al anarho-sindicalismului. Este considerat și drept o persoană cheie în cadrul stângii politice din Statele Unite. http://venezuelanalysis.com/news/4748:

“A scrie despre pace și a critica barierele în calea păcii este ușor. Ceea ce este greu este, sa creezi o lume mai bună … și ceea ce este atât de interesant în legatura cu ultima mea vizita in Venezuela, este ca se poate vedea modul în care acolo se creează o lume mai bună (…)Transformările din Venezuela pot duce spre crearea unui alt model de dezvoltare socio-economic, ce ar putea avea un impact global, dacă aceste proiecte sunt realizate cu succes”.

Succes deplin al socialismului-democratic, aplicat în Venezuela! Deplin!

9. Printre alte figuri celebre, care îngroașă rândurile idioților utili, care au aplaudat frenetic utopia socialistă venezueleană, nu putem să nu îi amintim pe actorul Danny Glover, activistul Jesse Jackson, producătorul de film Michael Moore, regizorul Oliver Stone, președintele Partidului Laburist din Marea Britanie Jeremy Corbyn, fotbalistul argentinian Diego Maradona.

Să mai adaug faptul că nici unul nu și-a exprimat regretul pentru poziția adoptată în chestiunea venezueleană? Nu cred că are rost…

Un ultim amănunt deconcertant și emblematic. Venezuela este țara, cu cele mai mari rezerve de petrol din lume (!), așa cum reiese din tabelul publicat! Socialismul a reușit incredibila performanță de a aduce în faliment o asemenea țară.

https://www.opec.org/opec_web/en/data_graphs/330.htm

  • Tags
  • petrol
  • propagandă
  • Venezuela

Partajează pe retelele sociale

Facebook Twitter Google+ LinkedIn WhatsApp
Next article Ioan T. Morar. Două cu Ceaușescu: o observație și o profeție
Previous article Aura Matei. Cine știe cel mai bine că un profesor este un bun profesor?
Avatar

[ Daniel Uncu ]

Related Posts

10 august 2018: capăt de drum
March 3rd, 2021

10 august 2018: capăt de drum

T. Baconschi. Grupuri interesate să ne salveze
March 1st, 2021

T. Baconschi. Grupuri interesate să ne salveze

Mircea Vasilescu. Arta și sutienul la români
March 1st, 2021

Mircea Vasilescu. Arta și sutienul la români

Facebook Comments

Fluxul Marginalia
Dimensiuni politice ale noii gândiri franceze Filozofie

Dimensiuni politice ale noii gândiri franceze

Mar 5th, 2021
Câteva fragmente din „Îndurare aspră”, de Sheldon Vanauken Filozofie

Câteva fragmente din „Îndurare aspră”, de Sheldon Vanauken

Mar 5th, 2021
Câteva intuiții matematice pentru noțiuni teologice (partea a II-a) Cultura

Câteva intuiții matematice pentru noțiuni teologice (partea a II-a)

Mar 4th, 2021
Vlad Topan. Prin scientism spre neo-păgânism. Sau despre milenarismul de rit ecologist Cultură

Vlad Topan. Prin scientism spre neo-păgânism. Sau despre milenarismul de rit ecologist

Mar 4th, 2021
Contribuţia lui Mises la înţelegerea ciclurilor economice Economie

Contribuţia lui Mises la înţelegerea ciclurilor economice

Mar 4th, 2021
D. P. Aligica: Relativ la chestiunea studentilor de la Drept Debate

D. P. Aligica: Relativ la chestiunea studentilor de la Drept

Mar 4th, 2021
Rolul comunităților vii sau teoria conservatoare despre ancorarea oamenilor în realitate Cultura

Rolul comunităților vii sau teoria conservatoare despre ancorarea oamenilor în realitate

Mar 3rd, 2021
A fi sau a nu fi liber Debate

A fi sau a nu fi liber

Mar 3rd, 2021
C. Pătrășconiu. ABC: Cunoașterea de partid Cultura

C. Pătrășconiu. ABC: Cunoașterea de partid

Mar 3rd, 2021
Câteva fragmente din „De ce, Doamne? O radiografie a suferinței”, de C. S. Lewis Cultură

Câteva fragmente din „De ce, Doamne? O radiografie a suferinței”, de C. S. Lewis

Mar 3rd, 2021
Alin Vara. Christus Victor. O explorare a sensului morții lui Isus Hristos (I) ALTFEL

Alin Vara. Christus Victor. O explorare a sensului morții lui Isus Hristos (I)

Mar 3rd, 2021
Virgil Iordache. Monopolul unei abordări în etica academică este disfuncțional Debate

Virgil Iordache. Monopolul unei abordări în etica academică este disfuncțional

Mar 3rd, 2021
10 august 2018: capăt de drum Opinii

10 august 2018: capăt de drum

Mar 3rd, 2021
Încă un studiu arată, din nou, că lockdown-urile nu funcționează Debate

Încă un studiu arată, din nou, că lockdown-urile nu funcționează

Mar 2nd, 2021
De la monadologia lui Leibniz la identitatea personală Filozofie

De la monadologia lui Leibniz la identitatea personală

Mar 2nd, 2021
Câteva fragmente din „Chestionar despre creația artistică, lansat de Liviu Rusu”: răspunde Lucian Blaga Cultură

Câteva fragmente din „Chestionar despre creația artistică, lansat de Liviu Rusu”: răspunde Lucian Blaga

Mar 1st, 2021
T. Baconschi. Grupuri interesate să ne salveze Opinii

T. Baconschi. Grupuri interesate să ne salveze

Mar 1st, 2021
Mircea Vasilescu. Arta și sutienul la români Opinii

Mircea Vasilescu. Arta și sutienul la români

Mar 1st, 2021
Sebastian Lăzăroiu. Ca un vaccin - Diana Șoșoacă Opinii

Sebastian Lăzăroiu. Ca un vaccin - Diana Șoșoacă

Mar 1st, 2021
Murray Rothbard. Știința, tehnologia și guvernul- Principii Generale Societate

Murray Rothbard. Știința, tehnologia și guvernul- Principii Generale

Mar 1st, 2021
Lebăda – întruchiparea grației sau alter-ego animalic al lui Popeye marinarul? Câteva cuvinte despre cum ne structurează limbajul gândirea Cultură

Lebăda – întruchiparea grației sau alter-ego animalic al lui Popeye marinarul? Câteva cuvinte despre cum ne structurează limbajul gândirea

Feb 28th, 2021
Tenebrosul drum al unei minți tinere Educație

Tenebrosul drum al unei minți tinere

Feb 28th, 2021
(video) Cafeneaua filosofică: O nouă traducere din Platon - dialogurile de tinerețe. Andrei Cornea în dialog cu Dana Jalobeanu și Grigore Vida Cultura

(video) Cafeneaua filosofică: O nouă traducere din Platon - dialogurile de tinerețe. Andrei Cornea în dialog cu Dana Jalobeanu și Grigore Vida

Feb 28th, 2021
Alexandru Lăzescu. Lumea, America şi BigTech Opinii

Alexandru Lăzescu. Lumea, America şi BigTech

Feb 28th, 2021
Luciditate marginală: Nicolás Gómez Dávila Filozofie

Luciditate marginală: Nicolás Gómez Dávila

Feb 28th, 2021
Letiția C. Tomașescu. Evoluția poziției Regatului Unit în arhitectura de securitate a Europei, după Brexit. Debate

Letiția C. Tomașescu. Evoluția poziției Regatului Unit în arhitectura de securitate a Europei, după Brexit.

Feb 28th, 2021
Cosmin Lotreanu. Jacques Chirac/Édouard Balladur - Partea a II-a: Asociere, separare și regăsire. Preliminariile coabitării (1969-1986) Opinii

Cosmin Lotreanu. Jacques Chirac/Édouard Balladur - Partea a II-a: Asociere, separare și regăsire. Preliminariile coabitării (1969-1986)

Feb 28th, 2021
Alexandru Călinescu. De la „sorosişti” la „rezişti” Opinii

Alexandru Călinescu. De la „sorosişti” la „rezişti”

Feb 28th, 2021
Noica și marxismul. O explorare Filozofie

Noica și marxismul. O explorare

Feb 27th, 2021
Chesterton și sensul educației Educație

Chesterton și sensul educației

Feb 27th, 2021
Melania Cincea. Academia de Studii Economice muşamalizează o ilegalitate într-un dosar de concurs la Catedra UNESCO, printr-o altă ilegalitate Opinii

Melania Cincea. Academia de Studii Economice muşamalizează o ilegalitate într-un dosar de concurs la Catedra UNESCO, printr-o altă ilegalitate

Feb 27th, 2021
Adevărul moral și conservatorismul constituțional Societate

Adevărul moral și conservatorismul constituțional

Feb 26th, 2021
Dumnezeul filozofilor Cultură

Dumnezeul filozofilor

Feb 26th, 2021
Minunile limbajului obișnuit Filozofie

Minunile limbajului obișnuit

Feb 25th, 2021
Ioan Stanomir - R.S.R. Lecția de învățământ politic (fragment). LUPTA DE CLASĂ Debate

Ioan Stanomir - R.S.R. Lecția de învățământ politic (fragment). LUPTA DE CLASĂ

Feb 25th, 2021
Daniel Uncu. Complicitatea abjecta la justificarea represiunii comuniste chineze Opinii

Daniel Uncu. Complicitatea abjecta la justificarea represiunii comuniste chineze

Feb 25th, 2021
Eric Voegelin ca maestru învățător Cultură

Eric Voegelin ca maestru învățător

Feb 25th, 2021
Teologia post-kantiană în viziunea lui Karl Barth Cultură

Teologia post-kantiană în viziunea lui Karl Barth

Feb 25th, 2021
Când totul este permis Cultură

Când totul este permis

Feb 24th, 2021
Câteva fragmente din dialogul „Criton” al lui Platon Cultură

Câteva fragmente din dialogul „Criton” al lui Platon

Feb 23rd, 2021
Cum a reușit un susținător al pieței libere să valorifice liberalismul împreună cu gândirea conservatoare Economie

Cum a reușit un susținător al pieței libere să valorifice liberalismul împreună cu gândirea conservatoare

Feb 23rd, 2021
Mircea Mihăieș. Eternul Arhipelag (3) Debate

Mircea Mihăieș. Eternul Arhipelag (3)

Feb 23rd, 2021
  • Despre Marginalia etc.
  • Contact
  • Back to top
© Marginalia 2018. Toate drepturile rezervate.
Website realizat de Marginalia.