• Acasa
  • Despre Marginalia
  • Contributori
  • Redactia
  • Biografii fondatori
[ Marginalia ] etc.
[ Marginalia ] etc.
  • Acasa
  • Despre Marginalia
  • Contributori
  • Redactia
  • Biografii fondatori
comments Share
You are reading
Excelența Sa, Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman. „Încredere” este un cuvânt important!
Excelența Sa, Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman. „Încredere” este un cuvânt important!
Home
Societate

Excelența Sa, Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman. „Încredere” este un cuvânt important!

October 25th, 2020 [ Marginalia ] [ Marginalia ] Societate comments

Partajează pe retelele sociale

Facebook Twitter Google+ LinkedIn WhatsApp

Cooperarea internațională și implicarea sectorului privat nu sunt opționale, sunt esențiale! Vă încurajez să continuați să faceți schimb de resurse pentru a ajuta guvernele, companiile responsabile și societatea civilă, pe măsură ce lucrați împreună pentru a combate amenințările cibernetice!
Cooperarea în domeniul securității cibernetice este un pilon important în strânsa relație bilaterală dintre țările noastre, care nu a fost nicicând mai puternică! Aspectele care țin de spațiul cibernetic creează o punte între securitate națională și dezvoltare economică, două domenii în care Statele Unite și România fac eforturi deosebite pentru a atinge obiective care până acum erau de neînchipuit. Sub conducerea Președintelui Trump, Statele Unite se angajează să ajute România să evolueze ca lider la nivel regional și european. Ritmul progresului a fost unul remarcabil – sub ochii noștri are loc o adevărată perioadă a Renașterii în România!

Partea cea mai puternică a parteneriatului nostru este relația în materie de securitate. Statele Unite recunosc importanța României, un aliat loial, de bază, care protejează regiunea Mării Negre și flancul estic al Europei de comportamentul malign al Rusiei și de alte influențe maligne. În urmă cu numai două săptămâni, Secretarul Apărării al S.U.A. Esper și Ministrul Apărării Naționale Ciucă au semnat o Foaie de parcurs în materie de cooperare, pe o perioadă de zece ani, în vederea aprofundării cooperării militare dintre țările noastre, inclusiv în sectorul apărării cibernetice. Statele Unite se angajează să fie alături de poporul român și vor fi!

Mâine se împlinesc două săptămâni de la semnarea inițierii unui Acord Interguvernamental care prevede că Statele Unite și România vor coopera în vederea recondiționării unui reactor și a construirii a două alte reactoare la Cernavodă. Proiectul, evaluat la aproximativ 8 miliarde de dolari, va include contribuții din partea S.U.A, Canadei și Franței, precum și o sumă semnificativă din conținutul acestui proiect din partea României. Acest pas va reprezenta o stimulare economică uriașă pentru România!

Banca de Import-Export a S.U.A (ExIm) a semnat un memorandum de înțelegere care prevede că va oferi României până la 7 miliarde de dolari finanțare pentru proiectul de la Cernavodă; urmează și asistență financiară suplimentară din partea U.S. International Development Finance Corporation (Banca de dezvoltare a S.U.A.). Proiectul de la Cernavodă reprezintă și o paradigmă a viitoarelor colaborări româno-americane pentru îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii României. Acest proiect reprezintă un exemplu fantastic al potențialului pe care România îl are pentru a deveni o „sursă de energie” la nivel regional, atât pentru producție, cât și pentru export.

Demarăm și un proiect care presupune dezvoltarea unei autostrăzi și căi ferate care să lege Marea Neagră de Marea Baltică. Proiectul, realizat în colaborare cu Polonia, va continua dezvoltarea economiei României și a țărilor din regiune. Astfel de proiecte sunt importante pentru că ne reamintesc ceea ce se poate realiza pentru dezvoltarea proiectelor legate de infrastructură critică alături de parteneri de încredere, care respectă principiul statului de drept!

„Încredere” este un cuvânt important! Aplicarea principiului statului de drept este esențială pentru libertate și democrație! Ca să restaurăm respectarea principiului statului de drept, nu putem regresa de pe calea progreselor pe care le-a făcut România în ultimul an! Corupția din guvernul anterior, care s-a concretizat în relaxarea legilor justiției doar pentru a-i ajuta pe fostul lider PSD Liviu Dragnea și pe alții să evite pedeapsa cu închisoarea nu va fi acceptată! Cei care au participat și au ajutat la privarea poporului român de statul de drept și care s-au pretat la fapte de corupție nu vor avea sprijinul nostru! Numeroasele progrese făcute de Guvernul Orban în ultimul an ar putea fi subminate cu ușurință. Aplicarea principiului statului de drept este esențială și are prioritate în toate inițiativele noastre comune; nimeni să nu uite acest lucru! Multe persoane din afară, și, din păcate, câteva din interior, continuă să încerce să submineze democrația și libertatea României, precum și progresele realizate de poporul român. Nu vom consimți niciodată la așa ceva!

Am fost martorii unor atacuri cibernetice devastatoare asupra infrastructurii critice și a sistemelor de sănătate, ai unor furturi de proprietate intelectuală și am văzut cu ochii noștri că cei care comit infracțiuni cibernetice utilizează instrumente din ce în ce mai sofisticate pentru a-și selecta victimele. De la hackeri sponsorizați de statul chinez care fură date de la companiile occidentale din domeniul tehnologiei, la atacurile cibernetice sprijinite de Rusia împotriva Georgiei din toamna trecută, avem de-a face cu o varietate de inamici și amenințări cibernetice din exterior, care necesită cooperare internațională strânsă. Statele Unite, împreună cu aliații săi loiali precum România și alți parteneri de pe mapamond vor continua să deconspire astfel de eforturi pentru destabilizarea sistemelor noastre digitale și amenințarea stilului nostru de viață!

Pe măsură ce tehnologia avansează, mizele sunt din ce în ce mai mari! De exemplu, următoarea generație de rețele 5G va aduce o varietate de aplicații inovatoare și transformatoare în sectoare precum apărare, transport, energie. Nu sunt simple aplicații inovatoare, sunt stâlpii de rezistență ai infrastructurii critice! Cu toate acestea, acceptarea tehnologiei 5G de la companii care nu sunt de încredere va atrage noi amenințări, pe măsură ce entitățile rău intenționate vor încerca să exploateze accesul pentru intruziune sau supraveghere. Strategia Partidului Comunist din China este clară: dominarea rețelelor 5G și extinderea capacității de supraveghere prin companii precum Huawei.

Sunt sigur că sunteți cu toții familiarizați cu conceptul „Zero Trust (încredere zero)”. Indiferent de ceea ce vă spune o companie sau de ce tip de firewall este instalat, trebuie să lucrăm pe baza unui principiu simplu: nu te încrede niciodată, verifică întotdeauna! Statele, companiile și cetățenii trebuie să poată avea încredere că rețelele 5G nu vor reprezenta o amenințare la adresa securității naționale, a vieții private, a proprietății intelectuale sau a drepturilor omului. Nu poate exista încredere în situațiile în care producătorii și furnizorii se află sub incidența unor regimuri autoritare, cum este cazul Republicii Populare Chineze, fără transparență și fără aplicarea principiului statului de drept, care să protejeze consumatorii și companiile. Cele mai bune practici în materie de securitate cibernetică vor fi esențiale pentru protejarea rețelelor de amenințări și accesări neautorizate sau „portițe secundare”. Însă, companiile care nu sunt de încredere și prezintă risc ridicat, precum Huawei și ZTE, nu au nevoie de o „portiță secundară”, deoarece elementele software și hardware de care dispun le oferă „poarta principală” care le permite stăpânilor lor să vadă și să audă pe toată lumea din rețelele lor.

Cetățenii și guvernele din lumea întreagă încep să conștientizeze această amenințare. Administrația Trump, împreună cu partenerii de încredere, ia măsuri decisive de aplicare practică a acestor principii. Statele Unite și România au semnat un acord privind securitatea 5G, prin care se afirmă angajamentul nostru de a dezvolta rețele 5G sigure și de a evalua minuțios amenințările provenite de la furnizorii cu risc ridicat. De atunci, cinci alte state membre UE au urmat exemplul României și au încheiat acorduri cu Statele Unite.

În luna august, Secretarul de Stat Pompeo a anunțat extinderea Programului „Clean Network” – un efort amplu de abordare a amenințării pe termen lung la adresa protecției datelor, securității și drepturilor omului, provenite din partea entităților maligne, sub regimuri autoritare. Programul „Clean Network”, conceput pe baza standardelor de încredere digitală acceptate la nivel internațional, reflectă angajamentul nostru pentru o rețea globală de internet deschisă, interoperabilă și sigură, care se bazează pe valori democratice comune. Mai bine de 30 de țări și furnizorii de servicii de rețea aferenți au aderat la Programul „Clean Network”, iar mulți dintre giganții mondiali ai telecomunicațiilor sunt în curs de a deveni „Clean Telcos”. Acest efort are la bază un concept simplu: protejarea datelor noastre împotriva supravegherii statului condus de Partidul Comunist din China.

Statele Unite și Uniunea Europeană sunt de acord: trebuie să analizăm cu atenție impactul pe care l-ar avea pe termen lung situația în care am permite furnizorilor cu risc ridicat accesul direct și indirect la rețelele 5G. Dezvoltarea 5G, susținută prin principiile incluse în Setul de instrumente al UE privind securitatea cibernetică a rețelelor 5G (EU 5G Toolbox) și în inițiativa „Clean Network” va menține valorile noastre comune cu privire la competiție loială și reciprocă, transparență și principiul statului de drept.

Prețul plătit în numele libertății și democrației nu este unul mic. Suntem recunoscători pentru conducerea și cooperarea Guvernului României, în ceea ce privește răspunsul la amenințările la adresa libertății și a statului de drept. Între România și Statele Unite s-a format o legătură specială, de aliați și prieteni. România și Statele Unite sunt cei mai buni prieteni! Așteptăm cu interes să colaborăm cu România în vederea conturării unui viitor mai sigur, mai prosper și mai vibrant!

Partajează pe retelele sociale

Facebook Twitter Google+ LinkedIn WhatsApp
Next article Câteva fragmente din ,,Moș Goriot”, de Honoré de Balzac
Previous article Cosmin Lotreanu. Primele alegeri municipale la Paris (Martie 1977) Pariul câștigător al lui Jacques Chirac
[ Marginalia ]

[ Marginalia ]

Related Posts

Încă un studiu arată, din nou, că lockdown-urile nu funcționează
March 2nd, 2021

Încă un studiu arată, din nou, că lockdown-urile nu funcționează

Murray Rothbard. Știința, tehnologia și guvernul- Principii Generale
March 1st, 2021

Murray Rothbard. Știința, tehnologia și guvernul- Principii Generale

Luciditate marginală: Nicolás Gómez Dávila
February 28th, 2021

Luciditate marginală: Nicolás Gómez Dávila

Facebook Comments

Fluxul Marginalia
Câteva intuiții matematice pentru noțiuni teologice (partea a II-a) Cultura

Câteva intuiții matematice pentru noțiuni teologice (partea a II-a)

Mar 4th, 2021
Vlad Topan. Prin scientism spre neo-păgânism. Sau despre milenarismul de rit ecologist Cultură

Vlad Topan. Prin scientism spre neo-păgânism. Sau despre milenarismul de rit ecologist

Mar 4th, 2021
Contribuţia lui Mises la înţelegerea ciclurilor economice Economie

Contribuţia lui Mises la înţelegerea ciclurilor economice

Mar 4th, 2021
D. P. Aligica: Relativ la chestiunea studentilor de la Drept Debate

D. P. Aligica: Relativ la chestiunea studentilor de la Drept

Mar 4th, 2021
Rolul comunităților vii sau teoria conservatoare despre ancorarea oamenilor în realitate Cultura

Rolul comunităților vii sau teoria conservatoare despre ancorarea oamenilor în realitate

Mar 3rd, 2021
A fi sau a nu fi liber Debate

A fi sau a nu fi liber

Mar 3rd, 2021
C. Pătrășconiu. ABC: Cunoașterea de partid Cultura

C. Pătrășconiu. ABC: Cunoașterea de partid

Mar 3rd, 2021
Câteva fragmente din „De ce, Doamne? O radiografie a suferinței”, de C. S. Lewis Cultură

Câteva fragmente din „De ce, Doamne? O radiografie a suferinței”, de C. S. Lewis

Mar 3rd, 2021
Alin Vara. Christus Victor. O explorare a sensului morții lui Isus Hristos (I) ALTFEL

Alin Vara. Christus Victor. O explorare a sensului morții lui Isus Hristos (I)

Mar 3rd, 2021
Virgil Iordache. Monopolul unei abordări în etica academică este disfuncțional Debate

Virgil Iordache. Monopolul unei abordări în etica academică este disfuncțional

Mar 3rd, 2021
10 august 2018: capăt de drum Opinii

10 august 2018: capăt de drum

Mar 3rd, 2021
Încă un studiu arată, din nou, că lockdown-urile nu funcționează Debate

Încă un studiu arată, din nou, că lockdown-urile nu funcționează

Mar 2nd, 2021
De la monadologia lui Leibniz la identitatea personală Filozofie

De la monadologia lui Leibniz la identitatea personală

Mar 2nd, 2021
Câteva fragmente din „Chestionar despre creația artistică, lansat de Liviu Rusu”: răspunde Lucian Blaga Cultură

Câteva fragmente din „Chestionar despre creația artistică, lansat de Liviu Rusu”: răspunde Lucian Blaga

Mar 1st, 2021
T. Baconschi. Grupuri interesate să ne salveze Opinii

T. Baconschi. Grupuri interesate să ne salveze

Mar 1st, 2021
Mircea Vasilescu. Arta și sutienul la români Opinii

Mircea Vasilescu. Arta și sutienul la români

Mar 1st, 2021
Sebastian Lăzăroiu. Ca un vaccin - Diana Șoșoacă Opinii

Sebastian Lăzăroiu. Ca un vaccin - Diana Șoșoacă

Mar 1st, 2021
Murray Rothbard. Știința, tehnologia și guvernul- Principii Generale Societate

Murray Rothbard. Știința, tehnologia și guvernul- Principii Generale

Mar 1st, 2021
Lebăda – întruchiparea grației sau alter-ego animalic al lui Popeye marinarul? Câteva cuvinte despre cum ne structurează limbajul gândirea Cultură

Lebăda – întruchiparea grației sau alter-ego animalic al lui Popeye marinarul? Câteva cuvinte despre cum ne structurează limbajul gândirea

Feb 28th, 2021
Tenebrosul drum al unei minți tinere Educație

Tenebrosul drum al unei minți tinere

Feb 28th, 2021
(video) Cafeneaua filosofică: O nouă traducere din Platon - dialogurile de tinerețe. Andrei Cornea în dialog cu Dana Jalobeanu și Grigore Vida Cultura

(video) Cafeneaua filosofică: O nouă traducere din Platon - dialogurile de tinerețe. Andrei Cornea în dialog cu Dana Jalobeanu și Grigore Vida

Feb 28th, 2021
Alexandru Lăzescu. Lumea, America şi BigTech Opinii

Alexandru Lăzescu. Lumea, America şi BigTech

Feb 28th, 2021
Luciditate marginală: Nicolás Gómez Dávila Filozofie

Luciditate marginală: Nicolás Gómez Dávila

Feb 28th, 2021
Letiția C. Tomașescu. Evoluția poziției Regatului Unit în arhitectura de securitate a Europei, după Brexit. Debate

Letiția C. Tomașescu. Evoluția poziției Regatului Unit în arhitectura de securitate a Europei, după Brexit.

Feb 28th, 2021
Cosmin Lotreanu. Jacques Chirac/Édouard Balladur - Partea a II-a: Asociere, separare și regăsire. Preliminariile coabitării (1969-1986) Opinii

Cosmin Lotreanu. Jacques Chirac/Édouard Balladur - Partea a II-a: Asociere, separare și regăsire. Preliminariile coabitării (1969-1986)

Feb 28th, 2021
Alexandru Călinescu. De la „sorosişti” la „rezişti” Opinii

Alexandru Călinescu. De la „sorosişti” la „rezişti”

Feb 28th, 2021
Noica și marxismul. O explorare Filozofie

Noica și marxismul. O explorare

Feb 27th, 2021
Chesterton și sensul educației Educație

Chesterton și sensul educației

Feb 27th, 2021
Melania Cincea. Academia de Studii Economice muşamalizează o ilegalitate într-un dosar de concurs la Catedra UNESCO, printr-o altă ilegalitate Opinii

Melania Cincea. Academia de Studii Economice muşamalizează o ilegalitate într-un dosar de concurs la Catedra UNESCO, printr-o altă ilegalitate

Feb 27th, 2021
Adevărul moral și conservatorismul constituțional Societate

Adevărul moral și conservatorismul constituțional

Feb 26th, 2021
Dumnezeul filozofilor Cultură

Dumnezeul filozofilor

Feb 26th, 2021
Minunile limbajului obișnuit Filozofie

Minunile limbajului obișnuit

Feb 25th, 2021
Ioan Stanomir - R.S.R. Lecția de învățământ politic (fragment). LUPTA DE CLASĂ Debate

Ioan Stanomir - R.S.R. Lecția de învățământ politic (fragment). LUPTA DE CLASĂ

Feb 25th, 2021
Daniel Uncu. Complicitatea abjecta la justificarea represiunii comuniste chineze Opinii

Daniel Uncu. Complicitatea abjecta la justificarea represiunii comuniste chineze

Feb 25th, 2021
Eric Voegelin ca maestru învățător Cultură

Eric Voegelin ca maestru învățător

Feb 25th, 2021
Teologia post-kantiană în viziunea lui Karl Barth Cultură

Teologia post-kantiană în viziunea lui Karl Barth

Feb 25th, 2021
Când totul este permis Cultură

Când totul este permis

Feb 24th, 2021
Câteva fragmente din dialogul „Criton” al lui Platon Cultură

Câteva fragmente din dialogul „Criton” al lui Platon

Feb 23rd, 2021
Cum a reușit un susținător al pieței libere să valorifice liberalismul împreună cu gândirea conservatoare Economie

Cum a reușit un susținător al pieței libere să valorifice liberalismul împreună cu gândirea conservatoare

Feb 23rd, 2021
Mircea Mihăieș. Eternul Arhipelag (3) Debate

Mircea Mihăieș. Eternul Arhipelag (3)

Feb 23rd, 2021
Flavius Rovinaru - prefață la ”Murray Rothbard. Știința, tehnologia și guvernul” ALTFEL

Flavius Rovinaru - prefață la ”Murray Rothbard. Știința, tehnologia și guvernul”

Feb 23rd, 2021
Liviu Andreescu. Pseudoargumente despre știință și pseudoștiință: o replică lui Eugen Octav Popa Debate

Liviu Andreescu. Pseudoargumente despre știință și pseudoștiință: o replică lui Eugen Octav Popa

Feb 23rd, 2021
  • Despre Marginalia etc.
  • Contact
  • Back to top
© Marginalia 2018. Toate drepturile rezervate.
Website realizat de Marginalia.