Nu există ape care să spele crimele din decembrie 1989, mineriadele, tentativa de asasinat a Monicăi Lovinescu din 1977, uciderea prin tortură a inginerului Gheorghe Ursu în 1895, înăbușirea brutală a grevei minerilor din Valea Jiului în 1977 și aceea a muncitorilor din Brașov din 1987, arestarea, bătăile și uciderea țăranilor care s-au opus colectivizării, arestarea, torturarea și moartea elitelor politice și intelectuale din perioada 1949-1964 și multe alte abuzuri, ilegalități și crime care marchează anii de dictatură a comunismului și anii din postcomunism.
Suferințele imense produse de aceste acte sunt sporite de deznădejdea pe care am trăit-o cu toții văzând cum vinovații au rămas nepedepsiți.
La lista ororilor prin care a fost nevoită să treacă națiunea română în generațiile de după al doilea război mondial se adaugă data de 10 august 2018, ziua Jandarmeriadei din București. Fie ca această dată să fie începutul unei schimbări, fie ca ea să îi pună pe cei responsabili să achite plata îndreptățită pentru nelegiuirea comisă.