• Acasa
  • Despre Marginalia
  • Contributori
  • Redactia
  • Biografii fondatori
[ Marginalia ] etc.
[ Marginalia ] etc.
  • Acasa
  • Despre Marginalia
  • Contributori
  • Redactia
  • Biografii fondatori
comments Share
You are reading
Time publică un articol incredibil despre „cabala” și „campania din umbră” care l-au ajutat pe Biden să câștige
Time publică un articol incredibil despre „cabala” și „campania din umbră” care l-au ajutat pe Biden să câștige
Home
Politică

Time publică un articol incredibil despre „cabala” și „campania din umbră” care l-au ajutat pe Biden să câștige

February 9th, 2021 Dragoș Mihai Nuță Dragoș Mihai Nuță Politică comments

Partajează pe retelele sociale

Facebook Twitter Google+ LinkedIn WhatsApp

Un articol de Stacey Lennox pentru PJ Media.

Time a publicat un articol care oferă detalii absolut uimitoare despre contextul activităților desfășurate în jurul alegerilor prezidențiale din 2020. Ca cititori, meritați o analiză detaliată a acestei povești și a persoanelor și organizațiilor implicate. Relatarea din Time e mai stufoasă decât un capitol din multe romane, iar Time susține că detalii adiționale vor apărea într-o serie de articole în următoarele zile, acest articol fiind doar o introducere.

Titlul în sine este incitant: „Istoria secretă a campaniei din umbră care a salvat alegerile din 2020”, iar conținutul articolului descrie în detalii precise coaliția grupurilor puternice de interese speciale care s-au unit începând cu anul dinaintea alegerilor pentru a garanta victoria lui Joe Biden.

Articolul Time debutează printr-o descriere a tulburărilor care au înconjurat alegerile din 2020, după o vară întreagă de violențe ale stângii și de așteptarea violențelor ulterioare rezultatelor alegerii. Este citat apoi Trump în ipostaza zilei de 2 decembrie, când corul celor care îi cereau să-și admită înfrângerea atingea paroxismul, chiar și printre susținătorii săi:

Pentru președinte, ceva părea greșit. „Era totul foarte, foarte straniu,” a declarat Trump pe 2 decembrie. „La doar câteva zile de la alegeri am văzut un efort organizat de a declara un câștigător, chiar dacă încă se numărau voturi în câteva state cruciale.”

Într-un fel, Trump avea dreptate.

Poftim? Dar stați, Time explică:

Exista o conspirație care se desfășura în culise și care atenua protestele și coordona rezistența directorilor de corporații. Ambele surprize au fost rezultatul unei alianțe informale între activiștii de stânga și titanii corporatiști. Acest pact a fost oficializat apoi printr-o declarație comună concisă și trecută cu vederea a Camerei Comerțului a Statelor Unite și a AFL-CIO (n. trad.: Federația Americană a Muncii și Congresul Organizării Industriale – organizație sindicală), publicată în ziua alegerilor. Ambele tabere au văzut această coaliție ca pe un fel de compromis implicit, inspirat de protestele masive și adesea distructive pentru dreptate rasială din vară, compromis care a adus împreună forțele proletariatului și capitalului pentru a păstra pacea și a se opune asaltului lui Trump asupra democrației.

Acest „compromis implicit” este doar o parte din ceea ce autorul articolului numește „un extraordinar efort din umbră”. Un efort care să facă ce? Time susține că scopul a fost menținerea alegerilor libere, echitabile, credibile și necorupte. Înțelegând tacticile folosite de aceste grupuri, ar avea sens să simțiți că vi se spune să nu credeți ce ați văzut cu proprii ochi în mare parte din lunile noiembrie și decembrie:

Opera lor a afectat fiecare aspect al alegerilor. Au reușit să convingă statele să își schimbe sistemele de vot și au asigurat finanțări publice și private de sute de milioane de dolari. Au respins procese de suprimare a dreptului de vot, au recrutat armate de angajați în comisiile electorale și au convins milioane de oameni să voteze prin corespondență pentru prima dată. Au pus cu succes presiune pe rețelele de socializare să fie mai dure cu dezinformarea și să folosească strategii bazate pe algoritmi pentru a combate defăimările virale. Au realizat campanii naționale de conștientizare publică care i-au ajutat pe americani să înțeleagă modul în care se va desfășura procesul de numărare a voturilor de-a lungul zilelor sau săptămânilor, prevenind răspândirea teoriilor conspirației emise de Trump și a zvonurilor privind victoria sa. După ziua votului, au monitorizat fiecare pârghie posibilă pentru a se asigura că Trump nu va putea răsturna situația. „Povestea nespusă a alegerii stă în miile de oameni din ambele partide care au obținut un triumf fundamental al democrației americane,” spune Norm Eisen, avocat și fostă oficial al regimului Obama care a recrutat atât democrați cât și republicani în comisia Programului pentru Protecția Votanților.

Time vă spune apoi cum să vă simțiți după ce aflați întreaga poveste. Este de o aroganță incredibilă modul în care spun pe față publicului că știu cum sună toate acestea, dar că ele trebuie interpretate altfel:

De-asta cei implicați vor ca istoria secretă a alegerii din 2020 să fie spusă, chiar dacă aceasta sună ca o halucinație paranoică – o cabală bine finanțată, compusă din oameni puternici din toate industriile și de toate ideologiile, lucrând împreună în culise pentru a influența percepțiile, a schimba legile și regulamentele, pentru a direcționa și controla atenția mediatică și fluxul informațiilor. Ei nu au măsluit alegerea, ei au fortificat-o. Ei consideră acum că publicul trebuie să înțeleagă fragilitatea sistemului pentru a se asigura că democrația supraviețuiește în America.

Lucrurile descrise în acest articol nu au nimic de a face cu democrația sau cu consimțământul celor guvernați, ci descrie o negociere între sindicate, corporații, grupuri de activism și elita politică. Este un precursor al triumviratului sindicatelor, marilor corporații și a guvernului care devine din ce în ce mai evident – altfel spus, elita politică, cei extrem de bogați, birocrații și cei dispuși să subsidieze au bătut palma.

Președintele Franklin D. Roosevelt a fost primul care să încerce să implementeze o versiune oficială a acestui tip de cooperare, creând Administrația Națională a Reabilitării în 1933. Trecută în legislație, aceasta implementa o serie de reglementări și coduri juridice care avantajau corporațiile mari și sindicatele. Companiile care aplicau aceste reglementări puteau afișa emblema unui vultur albastru pentru a-și dovedi supunerea, însă Curtea Supremă a declarat ANR-ul lui FDR neconstituțional în 1935.

De data asta, însă, nu va exista nicio agenție guvernamentală sau lege care să oficializeze parteneriatul public-privat, acesta va fi coordonat prin abordarea de tip „întregul guvern”, descrisă de un ordin executiv al președintelui Biden, și observabilă în procesul readerării la Acordurile Climatice de la Paris și în participarea Emisarului special pentru climat, John Kerry, la „marea repornire” de la Forumul Economic Mondial.

John Kerry explică pe larg parteneriatul public-privat într-un video, de altfel.

Kerry explică cum guvernele lumii vor oferi o structură pentru combaterea schimbării climatice și susține că industria privată are o oportunitate istorică de a obține acces la o piață globală de 4-5 milioane de oameni din 190 de țări care se mișcă în aceeași direcție privind măsurile climatice prin intermediul Acordului de la Paris. El continuă:

De-abia acum începe sectorul privat să conștientizeze acest lucru. Bjorn, a ta a fost scena pe care a apărut public scrisoarea lui Larry Fink de la BlackRock, scrisoare care a pus clar în fața directorilor de companii chestiunea conflictului părți interesate vs. acționari.

BlackRock este o companie globală de investiții financiare care administra active de aproape 8 miliarde de dolari în 2019. Dacă BlackRock ar fi o țară, ar avea a treia economie din lume, după SUA și China. Scrisoarea directorului executiv al acesteiea, Larry Fink, explica modul în care BlackRock va începe să ia în calcul riscul climatic în portofoliul său de investiții, subliniind necesitățile de raportare complexă a chestiunilor schimbării climatice, echității și a problemelor sociale pe care doar cele mai mari organizații le vor putea satisface.

Organizațiile mari și guvernul vor împinge aceste necesități asupra partenerilor guvernamentali și a comercianților din industria privată. Un exemplu al acestui fenomen este Coca-Cola, care a emis obligația satisfacerii cotelor de diversitate în forța de muncă pe care consilierii lor externi trebuie să le satisfacă sau să fie remunerați cu 30% mai puțin. Din scrisoarea trimisă firmelor de juriști cu care colaborează:

„Nu vom mai celebra bunele intenții sau eforturile majoritar neproductive care nu au creat și cel mai probabil nu vor crea o forță de muncă diversă”, scrie consilierul general Bradley Gayton. „Rezultatele sunt cele pe care le cerem și pe care le vom măsura de acum înainte.”

Acest rezumat este o perspectivă de la o poștă asupra imaginii generale care a motivat diversele grupuri de interese din articolul Time să colaboreze. Sindicatele, titanii mediului privat și activiștii de stânga au colaborat pentru a influența alegerile din 2020 în favoarea administrației care îmbrățișează organizațiile de guvernanță globală, tratatele internaționale și chestiunile de dreptate socială. Răsplata lor este puterea și banii, cele mai puternice motivații posibile, reunite sub masca salvării planetei.

Articol original: „Time Publishes an Astonishing Story About a ‘Cabal’ and ‘Shadow Campaign’ That Helped Biden Win”

Partajează pe retelele sociale

Facebook Twitter Google+ LinkedIn WhatsApp
Next article Darwinismul – originea problemei modernității
Previous article Ce e val, ca valul trece?
Dragoș Mihai Nuță

Dragoș Mihai Nuță

Absolvent de Relații Internaționale și Studii Europene al Universității din Craiova, voluntar la nivel național al proiectului de salvgardare a patrimoniului construit, Ambulanța pentru Monumente, membru al filialei locale Oltenia Vest. E pasionat de cercetarea, valorificarea și restaurarea patrimoniului construit, de istoria artei, studii clasice și meșteșuguri. În timpul liber e pictor și fotograf amator, ciclist împătimit și turist curios.

Related Posts

Călătoria cu trenul între privilegiu și economie
February 21st, 2021

Călătoria cu trenul între privilegiu și economie

Cum au reușit catolicii americani să facă din America un loc sigur pentru integrism
February 13th, 2021

Cum au reușit catolicii americani să facă din America un loc sigur pentru integrism

De ce anume depinde libertatea?
January 28th, 2021

De ce anume depinde libertatea?

Facebook Comments

Fluxul Marginalia
Când totul este permis Cultură

Când totul este permis

Feb 24th, 2021
Câteva fragmente din dialogul „Criton” al lui Platon Cultură

Câteva fragmente din dialogul „Criton” al lui Platon

Feb 23rd, 2021
Cum a reușit un susținător al pieței libere să valorifice liberalismul împreună cu gândirea conservatoare Economie

Cum a reușit un susținător al pieței libere să valorifice liberalismul împreună cu gândirea conservatoare

Feb 23rd, 2021
Mircea Mihăieș. Eternul Arhipelag (3) Debate

Mircea Mihăieș. Eternul Arhipelag (3)

Feb 23rd, 2021
Flavius Rovinaru - prefață la ”Murray Rothbard. Știința, tehnologia și guvernul” ALTFEL

Flavius Rovinaru - prefață la ”Murray Rothbard. Știința, tehnologia și guvernul”

Feb 23rd, 2021
Liviu Andreescu. Pseudoargumente despre știință și pseudoștiință: o replică lui Eugen Octav Popa Debate

Liviu Andreescu. Pseudoargumente despre știință și pseudoștiință: o replică lui Eugen Octav Popa

Feb 23rd, 2021
Virgil Iordache. Ortodoxie, artă și bună educație: cadru analitic, exemplu de aplicare Debate

Virgil Iordache. Ortodoxie, artă și bună educație: cadru analitic, exemplu de aplicare

Feb 23rd, 2021
Călătoria cu trenul între privilegiu și economie Politică

Călătoria cu trenul între privilegiu și economie

Feb 21st, 2021
Omenirea: o poveste fără speranță? Societate

Omenirea: o poveste fără speranță?

Feb 21st, 2021
Despre nemurire și eternitate. O introducere Cultură

Despre nemurire și eternitate. O introducere

Feb 21st, 2021
Misterul auctorialității la Shakespeare și Cervantes Cultură

Misterul auctorialității la Shakespeare și Cervantes

Feb 20th, 2021
Titus Livius: „Se știe că adevărul este adesea greu lovit, însă niciodată înăbușit” Istorie

Titus Livius: „Se știe că adevărul este adesea greu lovit, însă niciodată înăbușit”

Feb 20th, 2021
Creația lui Wolfhart Pannenberg Filozofie

Creația lui Wolfhart Pannenberg

Feb 20th, 2021
„Cultura anulării” a fost recunoscută, pentru prima dată, drept un pericol la adresa societății liberale Debate

„Cultura anulării” a fost recunoscută, pentru prima dată, drept un pericol la adresa societății liberale

Feb 19th, 2021
Platformele de socializare sunt un obstacol în calea civilizației Debate

Platformele de socializare sunt un obstacol în calea civilizației

Feb 19th, 2021
Ernst Cassirer: „Comparat cu abundența de care dispunem noi, trecutul poate părea foarte sărac. Dar bogăția noastră de fapte nu este în mod necesar o bogăție de idei” Cultura

Ernst Cassirer: „Comparat cu abundența de care dispunem noi, trecutul poate părea foarte sărac. Dar bogăția noastră de fapte nu este în mod necesar o bogăție de idei”

Feb 19th, 2021
Thomas Kuhn și persistența mitului, magiei și a genealogiilor Cultură

Thomas Kuhn și persistența mitului, magiei și a genealogiilor

Feb 18th, 2021
Moștenirea protestantă a umanismului clasic: Melanchthon și Cicero Cultură

Moștenirea protestantă a umanismului clasic: Melanchthon și Cicero

Feb 17th, 2021
De ce literatura contează Cultură

De ce literatura contează

Feb 17th, 2021
Bogdan Glăvan. E dificil să faci predicții, mai ales despre viitor. Opinii

Bogdan Glăvan. E dificil să faci predicții, mai ales despre viitor.

Feb 17th, 2021
Alexandru Călinescu. Ce mai zice lumea ALTFEL

Alexandru Călinescu. Ce mai zice lumea

Feb 17th, 2021
Adrian Papahagi: Gânduri răzlețe despre libertate, toleranță și corupție Opinii

Adrian Papahagi: Gânduri răzlețe despre libertate, toleranță și corupție

Feb 17th, 2021
Câteva fragmente din „Jurnalul de la Păltiniș”, de Gabriel Liiceanu Cultură

Câteva fragmente din „Jurnalul de la Păltiniș”, de Gabriel Liiceanu

Feb 17th, 2021
Virgil Iordache. Note pe marginea întâlnirii Patriarh – Președinte Debate

Virgil Iordache. Note pe marginea întâlnirii Patriarh – Președinte

Feb 17th, 2021
Viitorul este deja aici Debate

Viitorul este deja aici

Feb 16th, 2021
Bogdan Glăvan. Spălarea pe creier în sistemul socialist de educatie Opinii

Bogdan Glăvan. Spălarea pe creier în sistemul socialist de educatie

Feb 16th, 2021
„Unei veverițe de la Kyle-Na-No", de William Butler Yeats Literatură

„Unei veverițe de la Kyle-Na-No", de William Butler Yeats

Feb 15th, 2021
Lucian Croitoru. O explicație simplă pentru fenomenul GameStop Debate

Lucian Croitoru. O explicație simplă pentru fenomenul GameStop

Feb 15th, 2021
Teodor Baconschi. Ce întrerupe rutina mentală? ALTFEL

Teodor Baconschi. Ce întrerupe rutina mentală?

Feb 15th, 2021
Daniel Uncu. Un deznodamant asteptat: decredibilizarea ireversibila a democratilor americani Opinii

Daniel Uncu. Un deznodamant asteptat: decredibilizarea ireversibila a democratilor americani

Feb 15th, 2021
Câteva fragmente din „Viața în adevăr”, de Václav Havel Cultură

Câteva fragmente din „Viața în adevăr”, de Václav Havel

Feb 15th, 2021
Bogdan Glăvan. De ce e bună privatizarea? Debate

Bogdan Glăvan. De ce e bună privatizarea?

Feb 15th, 2021
Alexandru Lăzescu. Avertismentele lui Lavrov şi „lebedele negre” geopolitice Opinii

Alexandru Lăzescu. Avertismentele lui Lavrov şi „lebedele negre” geopolitice

Feb 15th, 2021
Virgil Iordache. Facem ce am fi putut face de la început. Dar am fi putut ? Debate

Virgil Iordache. Facem ce am fi putut face de la început. Dar am fi putut ?

Feb 15th, 2021
Teodor Baconschi. Izolarea și social-media Opinii

Teodor Baconschi. Izolarea și social-media

Feb 14th, 2021
Lucian Croitoru. Creșterea opțională a vârstei de pensionare: o decizie necesară pentru buget și corectă pentru oameni Opinii

Lucian Croitoru. Creșterea opțională a vârstei de pensionare: o decizie necesară pentru buget și corectă pentru oameni

Feb 14th, 2021
C. Pătrășconiu. Interviu Thierry Wolton: Comunismul, intelectualii de stânga și negaționismul Debate

C. Pătrășconiu. Interviu Thierry Wolton: Comunismul, intelectualii de stânga și negaționismul

Feb 14th, 2021
Mircea Mihăieș. Eternul arhipelag (2) Opinii

Mircea Mihăieș. Eternul arhipelag (2)

Feb 14th, 2021
Matei Vişniec in dialog cu Andrei Şerban la RFI: Ești scos din societate dacă nu ești de acord cu ideile comitetelor neo-bolșevice formate în universități Artă

Matei Vişniec in dialog cu Andrei Şerban la RFI: Ești scos din societate dacă nu ești de acord cu ideile comitetelor neo-bolșevice formate în universități

Feb 14th, 2021
Teodor Baconschi. ”Diviziunea geopolitică a muncii” Opinii

Teodor Baconschi. ”Diviziunea geopolitică a muncii”

Feb 14th, 2021
Alexandru Călinescu. De la Proust la „minunata lume nouă” Opinii

Alexandru Călinescu. De la Proust la „minunata lume nouă”

Feb 13th, 2021
Cristinel Trandafir - prefață: Ludwig von Mises - Haosul planificat Societate

Cristinel Trandafir - prefață: Ludwig von Mises - Haosul planificat

Feb 13th, 2021
  • Despre Marginalia etc.
  • Contact
  • Back to top
© Marginalia 2018. Toate drepturile rezervate.
Website realizat de Marginalia.