• Acasa
  • Despre Marginalia
  • Contributori
  • Redactia
  • Biografii fondatori
[ Marginalia ] etc.
[ Marginalia ] etc.
  • Acasa
  • Despre Marginalia
  • Contributori
  • Redactia
  • Biografii fondatori
comments Share
You are reading
Tudorel Urian. Marea trădare națională
Tudorel Urian. Marea trădare națională
Home
Opinii

Tudorel Urian. Marea trădare națională

April 19th, 2019 [ Tudorel Urian ] [ Tudorel Urian ] Opinii comments

Partajează pe retelele sociale

Facebook Twitter Google+ LinkedIn WhatsApp

România este, cu fiecare zi care trece, tot mai departe de lumea civilizată. Ostilitatea față de spiritul occidental se manifestă tot mai deschis, guvernanții noștri par să fi întors cu țâfnă spatele Uniunii Europene, premierul Dăncilă își îndreaptă toată atenția spre zona euro-asiatică, ignorându-și inclusiv obligațiile care îi revin din calitatea de președintă în exercițiu a Consiliului Uniunii Europene. Pe fondul derapajelor siderante de la statul de drept, din perspectiva valorilor înscrise în punctul 2 al Tratatului Uniunii Europene, provocate de puterea de la București, a discursului din ce în ce mai contondent al reprezentanților PSD-ALDE la adresa valorilor occidentale și a efortului constant depus de reprezentanții României pentru blocarea mecanismelor și instituțiilor europene (blocarea procurorului european, refuzul președinției românești a Consiliului UE de a pune în discuție aplicarea punctului 7 din Tratatul UE în cazul Ungariei, votul eurodeputaților PSD Frunzulică și Zoană împotriva prelungirii sancțiunilor economice dictate de UE împotriva Rusiei etc.), a circului grotesc făcut de europarlamentarii PSD-ALDE în timpul dezbaterilor din plenul Parlamentului European, este clar că așa nu se mai poate continua. România joacă în acest moment rolul unui membru al Uniunii Europene ale cărui singure preocupări sunt legate de dinamitarea din interior a Uniunii Europene. Iar atmosfera de acasă a început să semene cu cea dintr-o gubernie rusească, precum cea descrisă în filmul lui Andrey Zvyagintsev, Leviathan, în care primarul slugă de partid, polițistul (jandarmul), popa, judecătorul, presa, mână în mână, fac toate abuzurile cu putință, îl strivesc pe bietul cetățean pe fondul unor înălțătoare mesaje naționaliste, ortodoxe și antioccidentale. Vorbe goale în spatele cărora unii se îmbogățesc și alții sărăcesc, înfloresc șpaga, aranjamentul, abuzul, hoția și ticăloșia. Uniunea Europeană se află în situația paradoxală de a-i plăti regește pe unii al căror scop declarat (o spun cu voce tare, la București, pe toate canalele) este să o distrugă. Situația devine clar intolerabilă și activarea punctului 7 din Tratatul UE în cazul României se impune de la sine, ca o soluție profilactică. Când știi că unii votează în instituțiile europene doar pentru a băga bețe în roțile Uniunii e mai bine să îi scoți din circulație până le vine mintea la cap. E drept, în Parlamentul European sunt și reprezentanți ai României de totală bună-credință față de destinul țării lor în Europa Unită (Monica Macovei, Cristi Preda, Siegfried Mureșan). O asemenea decizie i-ar lovi și pe ei, absolut nedrept. Dar cum, peste numai o lună, vor fi alegeri europarlamentare, în funcție de viitoarea structură a PE, se va face, cu siguranță ordine pentru eficientizarea instituțiilor europene.

Este greșit să credem că schimbarea azimutului politic al României de la Bruxelles la Moscova este doar rezultatul inevitabil al problemelor penale ale liderului PSD, infractorul Liviu Dragnea. Mai degrabă ascensiunea lui Liviu Dragnea în partid a fost netezită de problemele sale penale. Machiavelli descria o schemă de putere sub forma unei piramide în care cel aflat în vârf își punea în imediata sa subordine trei oameni pe care îi copleșea cu privilegii (îi lăsa să fure, să abuzeze, să taie și să spânzure, fără teama de a fi pedepsiți) pentru a ști că tot standardul lor de viață actual, la care nu ar fi putut să aspire prin calitățile și pregătirea lor) depinde de prezența lui, acolo în vârf. Aceștia, la rândul lor își puneau în subordinea lor câte cinci oameni după același principiu, care și ei își puneau câte zece oameni pe care să îi controleze total și tot așa până jos. Fiecare știe că viața și bunăstarea lui depinde de cel aflat imediat deasupra lui, toți au ceva de apărat (un standard de viață, libertatea în fața unor vulnerabilități pe linie judiciară, un post în care a ajuns fără să aibă pregătirea necesară) și vor fi gata să moară pentru a-și păstra privilegiile. Pentru că tot Machiavelli spune că e mai determinat să lupte cineva care are ceva concret de apărat, decât cineva care vrea schimbarea, dar nu știe cu precizie ce îi va aduce lui această schimbare în cazul în care ea va reuși. Așa se explică spiritul de turmă al actualei puteri și deciziile pe care le ia cu aparentă lipsă de responsabilitate împoriva democrației și a intereselor occidentale ale României.

Actuala orientare promoscovită a PSD nu a fost inventată de Liviu Dragnea. Ion Iliescu tocmai a fost trimis în judecată în dosarul Revoluției din 1989, fiind, printre altele, acuzat de trădare pentru că în decembrie 1989 ar fi solicitat invadarea României de către trupele Uniunii Sovietice. Domnița Ștefănescu publică în cartea 11 ani din istoria României. Decembrie 1989 – decembrie 2000 stenograma discuției purtate în 27 decembrie 1989 (la două zile de la execuția lui Nicolae Ceaușescu) între Ion Iliescu, Petre Roman și ambasadorul URSS, Evgheni Tiajelnikov. Ion Iliescu îi explică acestuia ce măsuri va lua pentru a face ca puterea să nu ajungă sub controlul „elementelor de dreapta”, îl felicită pe Gorbaciov pentru modul inteligent în care a acționat în România, îi povestește cum a evitat nadele întinse de francezi și americani și îl asigură pe că va da toate indicațiile pentru ca „specialiștii sovietici aflați la periferie (…), care nu au documente asupra lor pentru că pașapoartele sunt la ambasadă, doi dintre ei fiind răniți într-o clădire în care s-a tras”, să fie protejați.

Avem încă în minte imaginile din anul 2014,  cu premierul României, Victor Ponta, la Olimpiada de iarnă de la Soci, boicotată de lumea occidentală, zâmbind fericit în poze în preajma lui Vladimir Putin, Recep Erdogan, Viktor Ianukovici și a altor dictatori prieteni ai Moscovei. Iar pe Facebook a început din nou să circule o declarație a lui Adrian Năstase, făcută în aprilie 2015 pe care, la vremea respectivă, nu a prea băgat-o nimeni în seamă: „UE a expirat. România trebuie să meargă spre Rusia și China”.

Politica PSD (sub toate denumirile sale anterioare) este de o coerență înspăimântătoare. Zâmbind ipocrit, disimulând, semnalizând vestul atunci când entuziasmul popular mergea în această direcție, liderii acestui partid au avut întotdeauna drept azimut Moscova. Dacă ar fi fost asumată explicit această politică nu ar fi avut nimic scandalos. Prin felul în care este însă împinsă astăzi țara în această direcție ea nu se poate numi decât un act pervers de trădare națională.

  • Tags
  • mare
  • marea trădare națională
  • trădare

Partajează pe retelele sociale

Facebook Twitter Google+ LinkedIn WhatsApp
Next article Copiii lui Irod. Raport moral asupra copiilor lăsați în grija statului. Vlad Alexandrescu - conferință de presă
Previous article Dan Cristian Turturică. Efectul pozitiv al asaltului împotriva justiției
[ Tudorel Urian ]

[ Tudorel Urian ]

Related Posts

10 august 2018: capăt de drum
March 3rd, 2021

10 august 2018: capăt de drum

T. Baconschi. Grupuri interesate să ne salveze
March 1st, 2021

T. Baconschi. Grupuri interesate să ne salveze

Mircea Vasilescu. Arta și sutienul la români
March 1st, 2021

Mircea Vasilescu. Arta și sutienul la români

Facebook Comments

Fluxul Marginalia
D. P. Aligica: Relativ la chestiunea studentilor de la Drept Debate

D. P. Aligica: Relativ la chestiunea studentilor de la Drept

Mar 4th, 2021
Rolul comunităților vii sau teoria conservatoare despre ancorarea oamenilor în realitate Cultura

Rolul comunităților vii sau teoria conservatoare despre ancorarea oamenilor în realitate

Mar 3rd, 2021
A fi sau a nu fi liber Debate

A fi sau a nu fi liber

Mar 3rd, 2021
C. Pătrășconiu. ABC: Cunoașterea de partid Cultura

C. Pătrășconiu. ABC: Cunoașterea de partid

Mar 3rd, 2021
Câteva fragmente din „De ce, Doamne? O radiografie a suferinței”, de C. S. Lewis Cultură

Câteva fragmente din „De ce, Doamne? O radiografie a suferinței”, de C. S. Lewis

Mar 3rd, 2021
Alin Vara. Christus Victor. O explorare a sensului morții lui Isus Hristos (I) ALTFEL

Alin Vara. Christus Victor. O explorare a sensului morții lui Isus Hristos (I)

Mar 3rd, 2021
Virgil Iordache. Monopolul unei abordări în etica academică este disfuncțional Debate

Virgil Iordache. Monopolul unei abordări în etica academică este disfuncțional

Mar 3rd, 2021
10 august 2018: capăt de drum Opinii

10 august 2018: capăt de drum

Mar 3rd, 2021
Încă un studiu arată, din nou, că lockdown-urile nu funcționează Debate

Încă un studiu arată, din nou, că lockdown-urile nu funcționează

Mar 2nd, 2021
De la monadologia lui Leibniz la identitatea personală Filozofie

De la monadologia lui Leibniz la identitatea personală

Mar 2nd, 2021
Câteva fragmente din „Chestionar despre creația artistică, lansat de Liviu Rusu”: răspunde Lucian Blaga Cultură

Câteva fragmente din „Chestionar despre creația artistică, lansat de Liviu Rusu”: răspunde Lucian Blaga

Mar 1st, 2021
T. Baconschi. Grupuri interesate să ne salveze Opinii

T. Baconschi. Grupuri interesate să ne salveze

Mar 1st, 2021
Mircea Vasilescu. Arta și sutienul la români Opinii

Mircea Vasilescu. Arta și sutienul la români

Mar 1st, 2021
Sebastian Lăzăroiu. Ca un vaccin - Diana Șoșoacă Opinii

Sebastian Lăzăroiu. Ca un vaccin - Diana Șoșoacă

Mar 1st, 2021
Murray Rothbard. Știința, tehnologia și guvernul- Principii Generale Societate

Murray Rothbard. Știința, tehnologia și guvernul- Principii Generale

Mar 1st, 2021
Lebăda – întruchiparea grației sau alter-ego animalic al lui Popeye marinarul? Câteva cuvinte despre cum ne structurează limbajul gândirea Cultură

Lebăda – întruchiparea grației sau alter-ego animalic al lui Popeye marinarul? Câteva cuvinte despre cum ne structurează limbajul gândirea

Feb 28th, 2021
Tenebrosul drum al unei minți tinere Educație

Tenebrosul drum al unei minți tinere

Feb 28th, 2021
(video) Cafeneaua filosofică: O nouă traducere din Platon - dialogurile de tinerețe. Andrei Cornea în dialog cu Dana Jalobeanu și Grigore Vida Cultura

(video) Cafeneaua filosofică: O nouă traducere din Platon - dialogurile de tinerețe. Andrei Cornea în dialog cu Dana Jalobeanu și Grigore Vida

Feb 28th, 2021
Alexandru Lăzescu. Lumea, America şi BigTech Opinii

Alexandru Lăzescu. Lumea, America şi BigTech

Feb 28th, 2021
Luciditate marginală: Nicolás Gómez Dávila Filozofie

Luciditate marginală: Nicolás Gómez Dávila

Feb 28th, 2021
Letiția C. Tomașescu. Evoluția poziției Regatului Unit în arhitectura de securitate a Europei, după Brexit. Debate

Letiția C. Tomașescu. Evoluția poziției Regatului Unit în arhitectura de securitate a Europei, după Brexit.

Feb 28th, 2021
Cosmin Lotreanu. Jacques Chirac/Édouard Balladur - Partea a II-a: Asociere, separare și regăsire. Preliminariile coabitării (1969-1986) Opinii

Cosmin Lotreanu. Jacques Chirac/Édouard Balladur - Partea a II-a: Asociere, separare și regăsire. Preliminariile coabitării (1969-1986)

Feb 28th, 2021
Alexandru Călinescu. De la „sorosişti” la „rezişti” Opinii

Alexandru Călinescu. De la „sorosişti” la „rezişti”

Feb 28th, 2021
Noica și marxismul. O explorare Filozofie

Noica și marxismul. O explorare

Feb 27th, 2021
Chesterton și sensul educației Educație

Chesterton și sensul educației

Feb 27th, 2021
Melania Cincea. Academia de Studii Economice muşamalizează o ilegalitate într-un dosar de concurs la Catedra UNESCO, printr-o altă ilegalitate Opinii

Melania Cincea. Academia de Studii Economice muşamalizează o ilegalitate într-un dosar de concurs la Catedra UNESCO, printr-o altă ilegalitate

Feb 27th, 2021
Adevărul moral și conservatorismul constituțional Societate

Adevărul moral și conservatorismul constituțional

Feb 26th, 2021
Dumnezeul filozofilor Cultură

Dumnezeul filozofilor

Feb 26th, 2021
Minunile limbajului obișnuit Filozofie

Minunile limbajului obișnuit

Feb 25th, 2021
Ioan Stanomir - R.S.R. Lecția de învățământ politic (fragment). LUPTA DE CLASĂ Debate

Ioan Stanomir - R.S.R. Lecția de învățământ politic (fragment). LUPTA DE CLASĂ

Feb 25th, 2021
Daniel Uncu. Complicitatea abjecta la justificarea represiunii comuniste chineze Opinii

Daniel Uncu. Complicitatea abjecta la justificarea represiunii comuniste chineze

Feb 25th, 2021
Eric Voegelin ca maestru învățător Cultură

Eric Voegelin ca maestru învățător

Feb 25th, 2021
Teologia post-kantiană în viziunea lui Karl Barth Cultură

Teologia post-kantiană în viziunea lui Karl Barth

Feb 25th, 2021
Când totul este permis Cultură

Când totul este permis

Feb 24th, 2021
Câteva fragmente din dialogul „Criton” al lui Platon Cultură

Câteva fragmente din dialogul „Criton” al lui Platon

Feb 23rd, 2021
Cum a reușit un susținător al pieței libere să valorifice liberalismul împreună cu gândirea conservatoare Economie

Cum a reușit un susținător al pieței libere să valorifice liberalismul împreună cu gândirea conservatoare

Feb 23rd, 2021
Mircea Mihăieș. Eternul Arhipelag (3) Debate

Mircea Mihăieș. Eternul Arhipelag (3)

Feb 23rd, 2021
Flavius Rovinaru - prefață la ”Murray Rothbard. Știința, tehnologia și guvernul” ALTFEL

Flavius Rovinaru - prefață la ”Murray Rothbard. Știința, tehnologia și guvernul”

Feb 23rd, 2021
Liviu Andreescu. Pseudoargumente despre știință și pseudoștiință: o replică lui Eugen Octav Popa Debate

Liviu Andreescu. Pseudoargumente despre știință și pseudoștiință: o replică lui Eugen Octav Popa

Feb 23rd, 2021
Virgil Iordache. Ortodoxie, artă și bună educație: cadru analitic, exemplu de aplicare Debate

Virgil Iordache. Ortodoxie, artă și bună educație: cadru analitic, exemplu de aplicare

Feb 23rd, 2021
Călătoria cu trenul între privilegiu și economie Politică

Călătoria cu trenul între privilegiu și economie

Feb 21st, 2021
Omenirea: o poveste fără speranță? Societate

Omenirea: o poveste fără speranță?

Feb 21st, 2021
  • Despre Marginalia etc.
  • Contact
  • Back to top
© Marginalia 2018. Toate drepturile rezervate.
Website realizat de Marginalia.