• Acasa
  • Despre Marginalia
  • Contributori
  • Redactia
  • Biografii fondatori
[ Marginalia ] etc.
[ Marginalia ] etc.
  • Acasa
  • Despre Marginalia
  • Contributori
  • Redactia
  • Biografii fondatori
comments Share
You are reading
Tudorel Urian PSD se pregătește să plece
Tudorel Urian PSD se pregătește să plece
Home
Uncategorized

Tudorel Urian PSD se pregătește să plece

August 2nd, 2019 [ Tudorel Urian ] [ Tudorel Urian ] Uncategorized comments

Partajează pe retelele sociale

Facebook Twitter Google+ LinkedIn WhatsApp

Am mai spus-o în urmă cu câteva luni, iar realitatea acestor zile pare să o confirme: corabia guvernării PSD este precum nava Titanic după ce a lovit aisbergul. Încă plutește, dar este o chestiune de ore (la nivelul istoriei timpului nostru) până când va ajunge pe fundul oceanului. Apelul Alexandrei la 112 a ridicat și ultimul voal de pe incompetența criminală a acestui regim și, probabil, inclusiv marii profitori ai acestei guvernări au înțeles iminența sfârșitului. Probabil, Viorica Dăncilă este singura care nu știe că a fost desemnată candidat la președinție doar pentru a fi umilită public și pentru a i se pune în spinare cât mai mult din nota de plată a acestei guvernări sinistre.

Cum arată România la capătul guvernării PSD-ALDE? Nu mai pun la socoteală anii USL, în care semnele ticăloșiei deveniseră evidente, dar nu se activase încă forța de distrugere rapidă, pe care Liviu Dragnea a numit-o cinic „Programul de guvernare al PSD”.

Punctul central al programului de guvernare al PSD a fost fără îndoială justiția. Domeniul în care reușita este aproape deplină. Cu ajutorul larg al Curții Constituționale și al Avocatului Poporului, cu sprijinul mai discret, dar eficient al Președintelui României (a refuzat, în al unsprezecelea ceas să sesizeze Comisia de la Veneția, s-a străduit în primii ani de mandat să-și convingă partenerii externi că în România situația e sub control și că ar trebui ridicat MCV, nu a avut reacție în cazuri strigătoare la cer, i-a cerut demisia Laurei Codruța Kovesi, după care, așa cum îi promisese, a demis-o el, a acceptat fără o vorbă linșajul mediatic și demisia lui Augustin Lazăr), PSD și ALDE au produs o adevărată revoluție: au schimbat mai multe legi, au elaborat altele noi și au fost la un pas să mutileze codurile penale (acțiune, deocamdată doar amânată), au dezincriminat fapte, au golit pușcăriile de corupți, tâlhari, criminali, infractori de tot felul, au impus reluarea de la zero a unor procese soldate cu condamnări, prin deciziile CCR privind completele de judecată (multe intră în faza de prescripție, ceea ce înseamnă, practic ștergerea lor și disculparea definitivă a celor în cauză), au anulat probele obținute cu ajutorul SRI, precum și protocoalele SRI cu anumite instituții, mai ales în scopul obținerii de probe, au înființat Secția Specială (SS) de anchetare a magistraților, au instituit obligația aberantă a Președintelui României de a destitui sau numi în funcțiile de conducere din parchete magistrații propuși de ministrul politic al justiției, chiar dacă aceștia au primit aviz negativ din partea CSM, au impus în fruntea CSM, SS, Inspecției Judiciare, DIICOT și, foarte curând, ICCJ, apropiați ai partidului de guvernământ. Un bilanț excepțional care, pe fondul creionării unei majorități confortabile la CCR și a existenței unui Avocat al Poporului de la ALDE (mă rog, există și șansa ca acest partid de buzunar să schimbe oportunist tabăra) va face ca PSD să dețină controlul asupra justiției multă vreme după ce nu va mai fi la guvernare. Piedicile pe care le va putea pune viitoarei guvernări sunt ușor de imaginat, de la incompetenții, piloșii și ticăloșii care vor deschide procese dacă se va pune problema eliminării lor din sistem, la contestarea legilor votate de viitoarea guvernare, a OUG-urilor, a deciziilor de tot felul și blocarea lor în instanțe cu lunile sau cu anii, la care se vor adăuga plângerile în cascadă la CEDO și UE.

La nivelul societății, demisia morală a Ministerului Educației face aproape imposibilă departajarea dintre impostori și oamenii de merit. Țara s-a umplut de diplome, una mai strălucitoare decât alta și nimeni nu mai știe cu precizie unde este merit real și unde impostură sinistră. La fel de doctori sunt și Andrei Pleșu și Gabriel Oprea, dar și o mulțime de anonimi, discipoli ai „elitei universitare PSD” (Liviu Pop a ratat la mustață titlul de doctor și șansa de a ajunge profesor universitar, doar pentru că, spre ghinionul, lui Emilia Șercan se afla în sală la susținerea tezei), sau contribuabili aproape analfabeți la fabricile de diplome. O armată de impostori gata să ia cu asalt și să inunde cu CV-uri fake orice selecție de specialiști, în orice domeniu. Ce comisie va avea nervii și răbdarea să-i analizeze pe toți și să separe eficient grâul de neghină?

Bugetul țării este secătuit. Împrumuturile au atins un nivel amețitor, iar mai grav este că banii împrumutați nu merg la investiții și dezvoltare, ci la plata datoriile mai vechi și la susținerea sistemului de pensii și salarii nesimțite. Epoca post-PSD-ALDE ne va găsi datori până în gât pe piața externă, cu un buget ca o gaură neagră și cu aceeași infrastructură economică (să nu mai spun de cea rutieră) precară. Va trebui din nou tăiat în carne vie, pentru a reveni pe linia de plutire, în acordurile referenului PSD „Noi v-am dat, ăștia v-au luat!”

Dacă mai punem la socoteală, haosul din sănătate (să nu amintesc decât de epopeea cardului de sănătate sau de absența unor medicamente de pe piață), din educție (guvernul a anunțat că va tăia 2,1 miliarde din fondurile ministerului), putem vorbi de o mică apocalipsă.

PSD a preluat în momentul în care a venit la putere o casă modestă, dar destul de confortabilă, cu o grădină curată într-un loc liniștit. Lasă în urmă aceeași casă, cu acoperișul distrus, cu geamurile sparte, cu ușile scoase, cu sistemele de alarmă tăiate și cu o curte ca a lui Gheorghe Dincă. Ar fi putut fi altfel? Da, cu cât această bandă sălbatică ar fi fost alungată mai devreme de la putere, cu atât pagubele ar fi fost mai mici. Președintele Iohannis a așteptat însă, cu răbdare și tact, momentul ideal pentru a fi sigur de victoria sa în cel de-al doilea mandat. Singura sa miză politică!

Partajează pe retelele sociale

Facebook Twitter Google+ LinkedIn WhatsApp
Next article Marian Zulean. “Leapşa de Caracal” şi bătălia agendelor
Previous article Daniel Uncu. Statul inexistent
[ Tudorel Urian ]

[ Tudorel Urian ]

Related Posts

Dragos Paul Aligica. Noi nu am avut de ales: A fost simplu. Generatia urmatoare insa are...
January 22nd, 2021

Dragos Paul Aligica. Noi nu am avut de ales: A fost simplu. Generatia urmatoare insa are...

Marcela Țușcă: "Aici prezintă Domnul Țușcă Petrică"
January 21st, 2021

Marcela Țușcă: "Aici prezintă Domnul Țușcă Petrică"

G. Calinescu a considerat participarea intelectualilor la noul proces istoric ca o necesitate impreioasa, a luat atitudine hotarata...
January 19th, 2021

G. Calinescu a considerat participarea intelectualilor la noul proces istoric ca o necesitate impreioasa, a luat atitudine hotarata...

Facebook Comments

Fluxul Marginalia
Câteva fragmente din „În căutarea timpului pierdut”, de Marcel Proust Cultură

Câteva fragmente din „În căutarea timpului pierdut”, de Marcel Proust

Jan 28th, 2021
Roger Caillois este un ghid mai bun pentru înțelegerea fundației sacre a Vestului decât Giorgio Agamben Cultură

Roger Caillois este un ghid mai bun pentru înțelegerea fundației sacre a Vestului decât Giorgio Agamben

Jan 28th, 2021
Adrian Papahagi: Despre naționalism Debate

Adrian Papahagi: Despre naționalism

Jan 28th, 2021
D.P. Aligica. O evocare nostalgica: Titania, Desinvolte Bulversee, Jules Derrida si provocarile gandirii contemporane Cultura

D.P. Aligica. O evocare nostalgica: Titania, Desinvolte Bulversee, Jules Derrida si provocarile gandirii contemporane

Jan 27th, 2021
M. Cincea. Interviu Ladislau Roth, supravieţuitor al lagărelor naziste: „Pierderea mamei, la Auschwitz, mă urmăreşte toată viaţa” ALTFEL

M. Cincea. Interviu Ladislau Roth, supravieţuitor al lagărelor naziste: „Pierderea mamei, la Auschwitz, mă urmăreşte toată viaţa”

Jan 27th, 2021
Ioan T. Morar. Titania sau cînd viața bate parodia Debate

Ioan T. Morar. Titania sau cînd viața bate parodia

Jan 27th, 2021
Dreptul la frumos Cultură

Dreptul la frumos

Jan 27th, 2021
Persistența scolasticii Cultură

Persistența scolasticii

Jan 26th, 2021
Fragment din Immanuel Kant, „Spre pacea eternă. Un proiect filosofic” Cultură

Fragment din Immanuel Kant, „Spre pacea eternă. Un proiect filosofic”

Jan 26th, 2021
Ortodoxia ca factor geopolitic în contextul provocărilor modernității Cultură

Ortodoxia ca factor geopolitic în contextul provocărilor modernității

Jan 26th, 2021
Cristian Pătrășconiu. 33 de motive pentru a (re) citi Omul recent Cultura

Cristian Pătrășconiu. 33 de motive pentru a (re) citi Omul recent

Jan 26th, 2021
Lupta pana la capat: Te astepti sa fie vorba de unitati de elita. Nu este adevarat... Istorie

Lupta pana la capat: Te astepti sa fie vorba de unitati de elita. Nu este adevarat...

Jan 26th, 2021
Bogdan Glăvan. Frica este irațională Debate

Bogdan Glăvan. Frica este irațională

Jan 25th, 2021
Virgil Iordache. Fapte în Adevăr. Note de lectură la ”Maladia ideologiei şi terapia Adevărului” Debate

Virgil Iordache. Fapte în Adevăr. Note de lectură la ”Maladia ideologiei şi terapia Adevărului”

Jan 25th, 2021
Pe Disney+, copiii nu mai pot urmări „Peter Pan” sau „Pisicile aristocrate” pentru a nu se expune „modurilor de reprezentare învechite sau peiorative ale minorităților” Cultură

Pe Disney+, copiii nu mai pot urmări „Peter Pan” sau „Pisicile aristocrate” pentru a nu se expune „modurilor de reprezentare învechite sau peiorative ale minorităților”

Jan 25th, 2021
Ne distruge tehnologia din ziua de azi memoria? Debate

Ne distruge tehnologia din ziua de azi memoria?

Jan 25th, 2021
Alexandru Călinescu: Artele la control Cultură

Alexandru Călinescu: Artele la control

Jan 25th, 2021
Pe marginea unei provocări formulate de domnul Teodor Baconschi. Este teoria critică calea României către tradiția occidentală? Debate

Pe marginea unei provocări formulate de domnul Teodor Baconschi. Este teoria critică calea României către tradiția occidentală?

Jan 25th, 2021
O teorie: Pana sa-i mintim si manipulam pe altii, ne auto-mintim si auto-manipulam... Focus

O teorie: Pana sa-i mintim si manipulam pe altii, ne auto-mintim si auto-manipulam...

Jan 25th, 2021
Câteva fragmente din „Teoria râsului”, de Henri Bergson Filozofie

Câteva fragmente din „Teoria râsului”, de Henri Bergson

Jan 24th, 2021
„Middlemarch” & raţiunile inimii Cultură

„Middlemarch” & raţiunile inimii

Jan 24th, 2021
Despre schimbare doar de dragul schimbării Educație

Despre schimbare doar de dragul schimbării

Jan 24th, 2021
Cosmin Lotreanu. Jacques Chirac/Alain Juppé. Patru decenii de loialitate. Partea II Debate

Cosmin Lotreanu. Jacques Chirac/Alain Juppé. Patru decenii de loialitate. Partea II

Jan 24th, 2021
Daniel Uncu. Până când vom rezista ? Debate

Daniel Uncu. Până când vom rezista ?

Jan 24th, 2021
D. P. Aligica: Neototalitarianismul contemporan vizeaza libertatea de expresie; in absenta ei, votarea nu-i incurca si va fi mentinuta... Filozofie politică

D. P. Aligica: Neototalitarianismul contemporan vizeaza libertatea de expresie; in absenta ei, votarea nu-i incurca si va fi mentinuta...

Jan 24th, 2021
Christina Zarifopol-Illias: Alte povesti ale doamnelor si domnilor din Bucuresti: "Strada Palade 23" Societate

Christina Zarifopol-Illias: Alte povesti ale doamnelor si domnilor din Bucuresti: "Strada Palade 23"

Jan 23rd, 2021
Cetățeanul dependent Societate

Cetățeanul dependent

Jan 23rd, 2021
Câteva intuiții matematice pentru noțiuni teologice (partea I) Cultură

Câteva intuiții matematice pentru noțiuni teologice (partea I)

Jan 23rd, 2021
C. A. Rosetti: A cugeta este a urzi. Ca sa fiu urzitor trebuie sa fiu liber.... Istoria ideilor

C. A. Rosetti: A cugeta este a urzi. Ca sa fiu urzitor trebuie sa fiu liber....

Jan 23rd, 2021
I. D. Sîrbu: Pe pielea lor se va vedea cat de lasi, milogi, concesivi si tradatori pot sa fie fiii liberalismului si nepotii declaratiei drepturilor omului... Literatură

I. D. Sîrbu: Pe pielea lor se va vedea cat de lasi, milogi, concesivi si tradatori pot sa fie fiii liberalismului si nepotii declaratiei drepturilor omului...

Jan 23rd, 2021
Calea mai puțin bătătorită a lui Clarence Thomas Politică

Calea mai puțin bătătorită a lui Clarence Thomas

Jan 22nd, 2021
Florin Cojocariu: Ce se întâmplă acum in SUA e cu totul ieșit din comun Politică

Florin Cojocariu: Ce se întâmplă acum in SUA e cu totul ieșit din comun

Jan 22nd, 2021
Czesław Miłosz: „Ținutul Ulro”. Fragmente Cultură

Czesław Miłosz: „Ținutul Ulro”. Fragmente

Jan 22nd, 2021
„Civilizația” lui Kenneth Clark după 50 de ani Cultură

„Civilizația” lui Kenneth Clark după 50 de ani

Jan 22nd, 2021
Episcopul Ignatie al Hușilor. O mică persiflare (conservatoare) Opinii

Episcopul Ignatie al Hușilor. O mică persiflare (conservatoare)

Jan 22nd, 2021
Bogdan Călinescu. A gândi liber Debate

Bogdan Călinescu. A gândi liber

Jan 22nd, 2021
O imagine. Două coloane. Despre violențele din Statele Unite Politică

O imagine. Două coloane. Despre violențele din Statele Unite

Jan 22nd, 2021
Silviu Man. TEHNOCALIPSA DUPĂ ELON ŞI ALTE CÂTEVA PROFEŢII „SECULARE” ALTFEL

Silviu Man. TEHNOCALIPSA DUPĂ ELON ŞI ALTE CÂTEVA PROFEŢII „SECULARE”

Jan 22nd, 2021
P. J. Proudhon: A fi guvernat ALTFEL

P. J. Proudhon: A fi guvernat

Jan 22nd, 2021
Dragos Paul Aligica. Noi nu am avut de ales: A fost simplu. Generatia urmatoare insa are... Educație

Dragos Paul Aligica. Noi nu am avut de ales: A fost simplu. Generatia urmatoare insa are...

Jan 22nd, 2021
Rețeaua – cea mai recentă utopie Debate

Rețeaua – cea mai recentă utopie

Jan 21st, 2021
Boemul și revoluționarul Cultură

Boemul și revoluționarul

Jan 21st, 2021
  • Despre Marginalia etc.
  • Contact
  • Back to top
© Marginalia 2018. Toate drepturile rezervate.
Website realizat de Marginalia.